Novosti

Prvi KIRBAJ GODINE održan u prepunoj dvorani Doma spotova!

Objavljeno:

SLAVONIA BAND, MEJAŠI I SINOVI RAVNICE ODUŠEVILI NA PRVOM KIRBAJU GODINE U MALOJ DVORANI DOMA SPORTOVA!

U punoj dvorani Doma sportova, u petak 18. ožujka, održan je prvi „Kirbaj godine“. Slavonia Band, Mejaši i Sinovi Ravnice, oduševljenu publiku puna tri sata držali su na nogama. Slavonci i Varaždinci udružili su svoje tamburaške snage i priredili najbolji tamburaški provod u Zagrebu.

Na pozornicu Male dvorane Doma sportova, prvo su izašli Sinovi Ravnice. Koncert su otvorili njihovom obradom pjesme „Dođi u Vinkovce“. Uslijedile su svima dobro poznate pjesme poput, „Žena boginja“ , „Nisam loš“  te „Ljubavnici“ koju su izveli s glumicom Nelom Kocsis. Nela se ujedno pojavljuje kao gošća i u njihovom posljednjem spotu za aktualni singl  „Malo da, malo ne“ .

Nakon Sinova Ravnice na pozornici su se pojavili Mejaši. Denis Dumančić obučen u policijsku odoru, sirene, članovi benda u zatvorskoj odjeći...sve je naslućivalo da slijedi pjesma „Zavela me Ana“. Na daljnjem repertoaru Mejaša našle su se "Pijanka", „Zapjevajmo onu našu“ i naravno „Zorica“ koja je zapalila dvoranu. Pred kraj nastupa ponovo im se pridružio Denis Dumančić s kojim su izveli najveće hitove Letećeg odreda poput „Sanjao sam moju ružicu“, i „Od Prevlake do Dunava“.

Do velikog finala večeri, rasplesanu i raspjevanu publiku, doveo je Slavonia Banda kojem je ove godine dodijeljena i Zlatna ploča za album „Zlatna Polja“. Nastup su otvorili pjesmom „Ej lutkice“,  a uslijedile su „Zlatna polja“, „Malena“, „Raduje me raduje“, „Jedan čovjek i jedna žena“. Neobičan spoj rocka i tamburaškog izričaja zasigurno je glazbena kombinacija Slavonia Banda i Teške industrije u pjesmi „Žena za utjehu“ koju su izveli s Leom Mijatović. Hit „Gukni golube“ koji inače izvode s Colonijom i koji na YouTubeu broji preko 4 milijuna pogleda, ovom su prilikom izveli s gošćom Ivom Ćurić. Pjesma kojom su zatvorili svoj samostalni dio nastupa bila je"Još jedan dan bez nje".

Svi koji su bili na „Kirbaju godine“, ovom su prilikom mogli ekskluzivno kupiti novi live album Slavonia Banda;

„ Album „Slavonia Band - Live“ poklon je svim našim fanovima i vjernoj publici kojim obilježavamo 15 godina od okupljanja i početka djelovanja banda. Koncert je održan u klubu „Boogaloo“ u Zagrebu 20.4.2012. godine povodom našeg, tada objavljenog, albuma „Zlatna polja“ za koji smo nedavno primili „Zlatnu ploču. Na toj snimci pokušali smo dočarati i prenijeti dio atmosfere i ljubavi koju smo doživjeli te večeri s našom vjernom publikom. Upravo nas je ta podrška naših fanova u ovih 15 godina motivirala i tjerala naprijed. Hvala svima koji nas podržavaju, a velika zahvala, naravno, ide našim obiteljima koje su bezrezervno uz nas.“ – izjavili su članovi banda.

Nakon gotovo tri sata svirke, bendovi su se još jednom popeli na pozornicu i zajednički izveli slavonski bećarac kojim su se, za tu večer, oprostili od publike.

Voditelj prvog Kirbaja godine bio je šarmantni Frano Ridjan koji je svojim komentarima nasmijao Dom sportova.

I dalje pratite facebook stranicu Kirbaja godine!

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »