Novosti

2CELLOS, Rundek Cargo Trio i Meritas dobitnici Porina 2016.!

Objavljeno:

2CELLOS, Rundek Cargo Trio i Meritas dobitnici Porina 2016.!

Menartovi izvođači 2CELLOS, Rundek Cargo Trio i Meritas,  osvojili ukupno četiri Porina!

 Sinoćnjim spektakularnim nastupom u splitskoj dvorani Gripe, 23. Porin otvorili su 2CELLOS s pjesmom "Smooth Criminal".

 Izvedbom koja je oduševila sve prisutne započeta je još jedna dodjela ove glazbene nagrade.

 Osim što su bili dijelom izravnog prijenosa čak dva puta tijekom večeri, ovi glazbeni virtuozi osvojili su Porin za spot "Mombasa" za najbolju snimku u kategoriji izvan klasične i jazz glazbe.

 U kategoriji najbolji album alternativne glazbe, Porin je otišao u ruke Rundek Cargo Trija za album "Mostovi". Uz ovaj Porin, Rundek Cargo Trio, unatoč jakoj konkurenciji, osvojio je nagradu i za spot „Ima ih“ u režiji Radislava Jovanova - Gonza za najbolji video broj. Time je Trio u obje kategorije u kojima su bili nominirani odnijeli Porin.

 Statuu Porina u kategoriji najboljeg albuma za djecu odnijele su grupa Meritas, Jelena Radan, Aljoša Šerić…s izdanjem „Mjesto za mene - album pjesama za djecu".

 Osim 2CELLOS u izravnom prijenosu od Menartovih izvođača nastupio je i Ivan Zak čiji je album „Usne varane“ bio u nominaciji za najbolji album zabavne glazbe.

 Kraj svečane dodjele nagrade Porin, bio je posebno emotivan jer su svi sudionici odali počast velikanu Arsenu Dediću.

 Čestitamo svim dobitnicima!

 

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »