Novosti

Medvedgradske glazbene večeri pobijedile vjetar!

Objavljeno:

Medvedgradske glazbene večeri pobijedile vjetar!

I dok su se brojna open air događanja u Hrvatskoj, prošli tjedan otkazivala zbog nepovoljne vremenske prognoze, Medvedgradske glazbene večeri oduprijele su se ledenom vjetru i čak tri od četiri koncerta održana su upravo na medvedgradskoj utvrdi.

Prvu večer obilježili su nastupi dviju predivnih kantautorica – Luce i Sare Renar. Od uvodne pjesme "Sama ostajem", preko "Vraćam se" i "Dosade" pa sve do "Nocturna" i završne "Možda mi", LUCE i njena glazbena pratnja precizno su vodili publiku prema vrhuncu večeri i nastupu Sare Renar. Na Sarinoj set-listi sastavljenoj od petnaestak stvari očekivano su se našla "Djeca", "Ljubav", "Jesen", "Tišina", "Odlazak" te nova pjesma „Dani bez sjena“. Prije nastupa Luce i Sare, na vrhu Medvedgradske kule, ograničenom broju publike predstavila se grupa Side Project.

Sljedeći dan, u petak 15. srpnja, na medvedgradsku pozornicu zakoračila je grupa Urban&4. Oko 21:15h pojavio se dobro raspoloženi Urban koji je odmah započeo komunikaciju s oduševljenom publikom. Koncert koji su već sada neki mediji prozvali koncertom godine, započeli su polagano i akustično s pjesmom „Pustinja“, nakon čega su uslijedile „Kada se voda povuče“ i „Ruke“.  Hladan vjetar i odlična atmosfera publiku su brzo podigli na noge, a bend je počeo s nešto bržim stvarima poput "Moja voda“, "Mjesta za mene", "Mala truba", „Priđi mi bliže“. Fantastična sinergija glazbenika i publike dovela je koncert koji je trajao gotovo puna tri sata do vrhunca. Fenomenalan trojac Voland Le Mat, na kuli je otvorio ovu večer predivnim polusatnim setom sastavljenim od kombinacije starijih pjesma s "Faustopojki" te novog materijala koji tek čeka svoju objavu.

Posljednji koncert u sklopu Medvedgradskih glazbenih večeri, zbog cjelodnevne kiše morao se preseliti u koncertni prostor Pivane u Ilici. Nastup četvorke iz grupe FOR bio je uvertira u još jednu nezaboravnu glazbenu večer. Oko 21:20 na pozornicu se popeo headliner večeri, grupa Elemental. Već na samom početku dali su do znanja da im ništa neće „ovaj dan pokvarit“. Setlistu su skrojili od starijih pjesama poput „Vertigo“, „Priroda i društvo“, „Romantika“ te novijih „Tijelo pamti“, „U duši smo junaci“,S trideset“ koje su fanovi pjevali od prve do zadnje note. I nakon gotovo dva sata svirke, nitko nije bio raspoložen za ići kući stoga ih je razjarena publika vraćala na bis čak tri puta. Unatoč promjeni lokacije koja teško može parirati Medvedgradu, Elemental je održao još jednu fenomenalnu svirku i potvrdio status jednog od trenutno najjačih zagrebačkih bendova.

***

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Javna ustanova Park prirode Medvednica i Menart BPM, na velikoj pomoći prilikom realizacije programa posebno zahvaljuju:

Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Turističkoj zajednici grada Zagreba, Staropramenu, Intersparu, Jadranskom osiguranju i Pastoru te medijskim pokroviteljima projekta Muzici.hr, portalu Perun.hr, Yammat FM-u, ali i svima onima koji su svojom podrškom pomogli da Medvedgradske glazbene večeri postanu i budu ono što danas jesu – jedna od najljepših zagrebačkih koncertnih priča.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »