Novosti

"Canto amoroso" Tamare Obrovac dostupan u Hrvatskoj!

Objavljeno:

"Canto amoroso" Tamare Obrovac dostupan u Hrvatskoj!

Pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja te nevjerojatnoj scenskoj i životnoj energiji, Tamara Obrovac odavno je svjetski izvođač. Njezini su albumi nedavno doslovno planuli u Kini, a novost je i da je Tamara Obrovac novi izvođač Menart BPM-a. Posljednji i hvaljeni album „Canto amoroso“, nakon hrvatske naklade iz 2015., dostupne samo na koncertima, sada je u prodaji diljem Hrvatske u distribuciji Menarta u ograničenoj količini.

 

Album „Canto amoroso“ snimljen je u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom. Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata – istriotskom, istrorumunjskom i istromletačkom, na kojem je sama napisala i riječi za naslovnu skladbu albuma „Canto amoroso“.

U lipnju 2014. izašao je odlično prihvaćen album “Ulika revival” Tamara Obrovac quarteta, a albumom “Canto amoroso” Tamara se vraća originalnom zvuku i glazbenom izričaju Transhistria ensemble-a, kojeg čine: Tamara Obrovac - glas, skladbe / Uroš Rakovec - gitara, mandola / Fausto Beccalossi - harmonika / Žiga Golob - kontrabas / Krunoslav Levačić - bubnjevi. Album „Canto Amoroso“ ima odnedavno i austrijskog Izdavača, Alessu Records.

Povodom 20 godina diskografske karijere i ostvarenju nosača zvuka "Canto amoroso", Tamara je ove godine dobila nagradu Miroslav Sedak Benčić, od strane Hrvatskog društva skladatelja, za autorsko stvaralaštvo na području jazza. Njezina je glazba autentična, iskonska i suvremena, osobna i univerzalna, regionalna i globalna.

Album "Canto amoroso" koji možete kupiti u svim CD shopovima (Aquarius, Croatia Records, Dancing Bear, Dallas…) u lancima Tisak Medije i multimedijalnim knjižarama Algoritam Profil Mozaika diljem Hrvatske, donosi nove skladbe u kojima Tamara Obrovac i bend spajaju iskonski, osobni osjećaj za poetiku tradicije sa suvremenom i univerzalnom slobodom improvizacije.

Popis pjesama:

Se me ri morta privari

„Canto amoroso“

„Bez tebe“

„Kažeta“

„Carisa“

„IstrArmenia“

„Tango Istrando“

„Sama“

„Farabuti“

„Tomizziana“

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »