Novosti

NIJE FER, poručuje Voland Le Mat novim singlom i spotom

Objavljeno:

NIJE FER, poručuje Voland Le Mat novim singlom i spotom

„NIJE FER“, PORUČUJE VOLAND LE MAT NOVIM SINGLOM I SPOTOM

Zagrebački kantautor Voland Le Mat predstavlja novi singl Nije fer koji prati i spot autora Ivane Biončine i Tomislava Sokača. Stvaralaštvo Momira Oljače,  glazbenika koji stoji iza imena Voland Le Mat, tako je bogatije za novu skladbu koja logički nastavlja tematski niz dosadašnjih Volandovih pjesama.

Voland Le Mat jedan je od pionira nove hrvatske kantautorske scene, a njegov album „Faustopojke“ objavljen 2009. godine stekao je kultni status i dobio priznanje publike, kritike, ali i struke, o čemu je svjedočilo i pojavljivanje velikog Arsena Dedića na samoj promociji albuma. Novom singlu prethodila je pjesma duhovitog naziva „Champs Utrinees“, objavljena u lipnju ove godine, koja je značila prekid višegodišnje Volandove šutnje.

Prema riječima samog autora, novi singl Nije fer jedan je od uradaka začetih u periodu stvaralačke inkubacije i koncertne apstinencije. Ova pjesma obučena je u prikladno ruho – jesenje, melankolično i sjetno, onakvo kakvo od Volanda i očekujemo. Tema pjesme opet je ljubav - dakako jednostrana, neuzvraćena i odbačena, što je već prepoznatljiv motiv rukopisa ovoga darovitog autora. Ne čudi stoga ni sam naslov singla koji kao da se obraća ljubavnoj sudbini osuđenoj na neuspjeh.

Spot za „Nije fer“ pogledajte na sljedećem linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=1Msnm_KLLd8

Inače, pjesmu „Nije fer“ publika će po prvi puta moći čuti uživo na Chansonfestu, koji će se 17. studenog održati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“. Ondje će Voland Le Mat predstaviti svoju pjesmu zajedno s izvođačima kao što su Luce, Queen of Sabe, Auguste i Detour, što dovoljno govori o visokoj programskoj kvaliteti samog festivala.

(photo by Ivana Biočina i Goran Jovanović)

„Sretne se ljubavi rjeđe opjevavaju, one se uglavnom zadovoljno žive, dok nedosežne ljubavi traže neki vid opipljive kompenzacije. Pretjerane i monumentalne kakve već jesu, neskromno zahtijevaju da im se podižu trajni spomenici, da budu uklesane u vječnosti. Dobar dio povijesti umjetnosti povijest je razlomljenih ili nikad ostvarenih ljubavi. Tako je i s ovom pjesmom. Ona je odgovor, najljepši koji mogu dati na jednu dugačku, ustrajnu šutnju“, komentira Voland svoju zaokupljenost motivom neuzvraćene ljubavi.

Produkciju novog singla, koji možete slušati i putem Deezera, potpisuju Voland Le Mat i Ante Prgin Surka koji je odsvirao bubnjeve te se pobrinuo za miks i mastering snimke. Spot za pjesmu „Nije fer“ snimljen je na bazenima Cerine u Koprivnici te u okolici Koprivnice, a glumci su koprivnički tinejdžeri Paola Crc, Lea Bijač, Filip Dvorski te Martin i Ivan Vuk.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »