Novosti

Kvartet Gubec predstavlja pjesmu „Volim Podravinu“

Objavljeno:

Kvartet Gubec predstavlja pjesmu „Volim Podravinu“

„Volim Podravinu“,  pjesma koju je izveo Kvartet Gubec na festivalu Pjesme Podravine i podravlja u rujnu u Pitomači, zapravo je kratka priča o Podravini, podravskim motivima i pejzažima, ljubavi prema rodnom kraju, te dobrim i vrijednim ljudima koji tamo žive.

Pjesmu je savršeno u nekoliko stihova ukalupila podravska pjesnikinja Đurđa Vukelić Rožić i dobila nagradu za najbolji tekst na standardnom jeziku na festivalu.

Stihove je uglazbio, a zatim i odsvirao domaći, pitomački kreativac Marinko Barčan u studiju Tonija Eterovića u Zagrebu.

Uz pomoć Kvarteta Gubec koji su to vokalno obradili i harmonikaša Antonija Vrbičkog, te basiste Ivana Gazibare, pjesma je dobila konačan oblik.

Spot je sniman u OPG Barčan na Otrovanskom bregu u Sedlarici. Snimke dronom djelo su Matije Turkalja iz Virovitice, a videoprodukciju potpisuje Božidar Horvat.

Spot za pjesmu „Volim Podravinu“ pogledajte na linku:

„Hvala festivalu i g. Rajku Stilinoviću, te Željku Barčanu i Nikolini Barčan na ljubaznosti i svesrdnoj podršci.“ – rekao je Rajko Suhodolčan.

Pjesmu „Volim Podravinu“ slušajte i digitalno:

https://bfan.link/volim-podravinu

 

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »