Novosti

„Sretno uzbuđenje“, novi je singl Slavka Remenariću, u sklopu glazbenog projekta Million!

Objavljeno:

„Sretno uzbuđenje“, novi je singl Slavka Remenariću, u sklopu glazbenog projekta Million!

 „Nikad nisam imao aktualniju pjesmu. Singl govori o umjetnoj inteligenciji i razvoju tehnologije koja izmiče kontroli, hipnotizira ljude i lako ih može uništiti. Vidimo što se dešava zadnjih par mjeseci. Nadmetanje korporacija u razvoju virtualnog svijeta i umjetne inteligencije uzelo je suludu brzinu, nema regulative i do kraja godine svijet će se potpuno promijeniti. Ostvaruje se krilatica Svjetskog ekonomskog foruma iz Davosa: Bit ćemo sretni ,nećemo ništa imati. To je službena agenda, javno objavljena, a ne teorija zavjere.“ – rekao je Slavko.

Autor glazbe i stihova je Slavko Remenarić, a producent Zvonimir Dusper. Glavni vokal je ovoga puta Slavko, dok pomoćne vokale pjevaju, stalni glavni pjevač Ernest, i nova članica projekta Zorana Unković.

Popratni video broj, za singl „Sretno uzbuđenje“, je sniman s 4 kamere istodobno. Režirala ga je Diana Remenarić, Slavkova supruga, uz direktora fotografije i koordinatora kamermana Tea Bekavca. Spot je sniman je u zagrebačkom klubu Jiggy bar uz sudjelovanje brojnih prijatelja.

„Društvo je uvijek zaostajalo za tehnologijom, a ljudska svijest se nije promijenila. Ljudi će masovno gubiti poslove, a mogućosti zlouporabe su ogromne, od kreiranje ubojitih virusa do autonomnog vođenja rata i odlučivanja o upotrebi nuklearnog oružja. Vesela plesna pjesma je zapravo prikaz zlokobne budućnosti. Volio bih da nije tako, ali mislim da svrha glazbe nije samo isprazna zabava i da se mora govoriti o problemima suvremenog svijeta. Imao sam provokativnih tekstova i do sada, ali ovako pogođen trenutak pjesme nikad. U tom duhu je i popratni video koji je mješavina live nastupa i prezentacije nove utopijske tehnologije koju publika oduševljeno prihvaća. Što je bilo poslije ne prikazujemo, možda ćemo to moći uskoro vidjeti u stvarnosti.“ – izjavio je Slavko.

Pjesmu „Sretno uzbuđenje“ slušajte na streaming servisima:

https://bfan.link/sretno-uzbudenje

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »