Novosti

SASSJA: „Dom mora biti sigurno mjesto!“

Objavljeno:

SASSJA: „Dom mora biti sigurno mjesto!“

 „Dok sam se ja dvoumila da li trošiti energiju na obnavljanje stare pjesme, nazvala me prijateljica koju nisam čula par mjeseci i rekla mi je da se razvodi. Jedan od razloga je naravno bio i nasilje…!“

Potaknuta tragičnim dešavanjima, femicidom i nasiljem općenito u svim zemljama regije koja svakodnevno pune medijske stupce, bosanskohercegovačka glazbenica SASSJA odlučila je pjesmom „Stube 2023“ dati podršku svim žrtvama nasilja. Pjesma „Stube 2023“ je nova verzija pjesme „Stube“ koja je objavljena još 2017. godine na albumu „No problemo“.

„Posljednje dvije godine često sam razmišljala o pjesmi Stube, što zbog nekih tragičnih događaja koje su popratili mediji, što zbog nekih događanja u meni bliskim obiteljima. Razmišljala sam da li napraviti novu verziju pjesmu i dala sam si neki rok do studenog s obzirom da se svake godine 25.11. obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama kada ujedno počinje i globalna kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Kampanja traje sve do 10.12., odnosno do Dana ljudskih prava. Dok sam se ja dvoumila da li trošiti energiju na obnavljanje stare pjesme, nazvala me prijateljica koju nisam čula par mjeseci i rekla mi je da se razvodi. Jedan od razloga, naravno bio je i nasilje i to je bio prijelomni trenutak kada sam odlučila da idemo s novom verzijom pjesme.“ – rekla nam je SASSJA.

Autor glazbe je Koolade, autor teksta je sama Sassja, aranžman potpisuju oboje, a lyric video radio je Edin Suljić.

Lyric video za pjesmu „Stube 2023“

„Dom mora biti potpuno sigurno mjesto i tu nema ustupaka“ – rekla je Sassja koja više o ovoj temi piše i na svom blogu koji možete pročitati OVDJE.

Pjesmu „Stube 2023“ slušajte na streaming servisima:

https://bfan.link/stube-2023

Nasilje prema ženama je najraširenije sustavno kršenje ljudskih prava. Za nasilje nema opravdanja i nasilje nikada nije rješenje. Ukoliko ste i sami žrtva nasilja, poznate nekoga tko je ili ne možete kontrolirati vlastito nasilničko ponašanje, obratite se za pomoć. SOS telefoni, vladine i nevladine organizacije će vas uputiti u daljnji proces. Dom mora biti sigurno mjesto.

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »