Novosti

Pronađite svoj „Ulaz u slučaju opasnosti“! Novi album sarajevskog dvojca iNiD!

Objavljeno:

Pronađite svoj „Ulaz u slučaju opasnosti“! Novi album sarajevskog dvojca iNiD!

iNiD je naziv novog glazbenog projekta u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju originalne Sarajlije - Damir Nevesinjac i Dado Džihan.

 Široj javnosti, dvojac se predstavio prije godinu dana, objavom službenog singla “Rundo & Bundo in Bucha Botox”. Pjesma je snimana tijekom 2022. godine u studijskim prostorima mostarskog Muzičkog centra Pavarotti.

 U novom studijskom materijalu pod nazivom „Ulaz u slučaju opasnosti“(Menart), iNiD glazbeno spaja najrazličitije utjecaje - rock-indie analogni zvuk i electro flertanje, bez poštivanja klasične forme i formule standardnih pjesama i kompozicija do četiri minute. Uz jedinstvene Damirove tekstove u kojima se na ironičan i ciničan način reflektira tmurna svakodnevnica življenja na ovim prostorima. iNiD kroz svoje autorstvo provlače i nasljeđe rock muzike osamdesetih kao i elektronike devedesetih, istovremeno se koristeći modernim i inovativnim tehnologijama i inspiracijama, stvarajući vlastiti muzički izraz koji ne robuje klasičnim pop strukturama nego iznosi kreativni naum benda – originalnost i autentičnost.

 Novi album „Ulaz u slučaju opasnosti“ je od danas u službenoj prodaji, a možete ga kupiti putem

Menart webshopa ili u Menart multimedijalnoj knjižari!

 Sav materijal produkcijski je uobličio Dado dok je za završni miks, napravljen u Londonu, uz Dadu zaslužan Paul Tipler, zvučni inženjer poznat po radu s bendovima poput Stereolab, Elastica, Placebo, Transglobal Underground i drugima.

 Damir Nevesinjac regionalnoj je publici najpoznatiji kao frontmen sarajevskog benda Protest. Do početka 2000-tih, Protest je pobijedio na pulskom Art & Music festivalu, nastupali su na zagrebačkom festivalu Fiju Briju, otvorili su sarajevski koncert U2, objavili nekolicinu albuma i odsvirali brojne koncerte – i regionalno i dalje od regije. Damir se radom s Protestom afirmirao kao jedan od najboljih autora i frontmena na novijoj sceni u Bosni i Hercegovini i iako se bend i dalje povremeno oglasi koncertnim i diskografskim aktivnostima, Damir se tokom posljednjih desetak godina posvetio stvaranju glazbe za teatar, a jednako dobro pliva i na polju produkcije kratkih animiranih crtanih filmova.

 Dado Džihan je svoju afirmaciju doživio još osamdesetih u Sarajevu i tadašnjoj Jugoslaviji nastupajući s Kongresom i Zabranjenim pušenjem, a bio je i član neponovljive Top liste nadrealista, da bi nakon preseljenja u London 1991. godine svoje težište interesa usmjerio ka komponiranju, sound designu te radu na filmskoj muzici gdje je do izražaja posebno došlo njegovo obrazovanje klasičnog pijaniste dok se kreativno najbolje izražava kroz svoj dugogodišnji projekt Waves and Patterns.

iNiD nije projekt kratkog daha, a muzika je najbolji medij unutar kojeg Damir i Dado funkcioniraju.“Vrteći film unatrag, vidjevši gdje sam bio i šta sam radio, najviše sam dobio od muzike i preko muzike.

Nekad mi se čini da želja da zabavim i publiku i sebe istovremeno ima jednu dozu  mazohizma.”- rekao je Damir.

 Novi album „Ulaz u slučaju opasnosti“ slušajte na streaming servisima:

 https://bfan.link/ulaz-u-slucaju-opasnosti

 

Popis pjesama s albuma:

 

 1. Antitrack I
 2. Rundo i Bundo in the Butcha Botox feat. Gastra Rajms
 3. Gramofon
 4. Do Bar neki tip
 5. Jaro
 6. Da se sklonimo
 7. Nisi smjela
 8. Antitrack II
 9. Eurosing a song
 10. Good guy song
 11. Phonograph song
 12. Be human song
 13. Love song
 14. All quiet in the B.B. song
 15. Antitrack III

 iNiD pratite na njihovom službenom Instagram profilu

 

 

 

 

 

Vezani sadržaji

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »