Novosti

Darko Rundek gost na koncertu Štuka u Tvornici! Album "Topla voda" uskoro u prodaji!

Objavljeno:

Darko Rundek gost na koncertu Štuka u Tvornici! Album "Topla voda" uskoro u prodaji!

+ Darko Rundek gost na koncertu u Tvornici – 17.11.+

Dugoočekivani četvrti studijski album ‘Topla voda’ (Menart)  bit će u prodaji, po promotivno cijeni, u subotu 17.11. i to u zagrebačkom Velikom pogonu Tvornice kulture, gdje popularnu bosanskohercegovačku grupu Letu štuke, čeka koncertna promocija. Album će u službenoj prodaji biti od ponedjeljka 19.11. 

Štuke koncertnu promociju albuma nastavljaju 30.11. u Ljubljani u Orto baru, 22.12. u Domu omladine u Beogradu, a u prvoj polovici 2019. u planu je i koncert u Sarajevu. 

Albumu nam donosi devet novih skladbi iz pera Dina Šarana u kojima se, kako i sam autor ističe, isprepliću društveno angažirane teme s onim ljubavnima, koje nose nova iskustva i nove impresije što pridonosi i njegovoj raznolikosti u zvučnoj kombinaciji analogije i elektronike. Budući da inspiraciju pronalazi u svom životu, sve što se događa oko njega Šaran pokušava ljudima prezentirati bez neke banalnosti za koju smatra da je ionako danas ima previše. Publika se već imala prilike upoznati s uvodnim singlovima ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’ i najnovijim, satiričnom poskočicom, ‘Zemlja gori’ u suradnji s Dubiozom kolektiv iza čijeg aranžmana stoji Brano Jakubović. Za preostale aranžmane i produkciju albuma zadužen je bio Bojan Ahac, novo ime u kreativnom timu grupe.

Sudeći prema prvim izlaznim recenzijama možemo zaključiti kako je album ‘Topla voda’ dosljedan nasljednik prethodnika ‘Letu štuke’ (2005.), ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008.) i ‘Brojevi računa’ (2011.) s kojim će, ne sumnjamo, još više učvrstiti svoj kultni status u regiji:

Letu štuke’ su odradili odličan posao s albumom koji je, baš poput Šarana, slojevit, ni u jednom trenu jednoznačan, s lucidnim opservacijama o okruženju i muško-ženskim odnosima te posve lišen žanrovskih stega’ (Slobodna Dalmacija, Zlatko Gall)

‘Topla voda’ prijelomni je album u životu Štuka, života koji će, nadajmo se potrajati.’ (Večernji list, Hrvoje Horvat).

‘Ovo je pop-album teške kategorije, koji pokazuje Šarana i sastav kako idu u korak s vremenom i kako se unatoč rastućoj rezignaciji ne predaju.’ (muzika.hr, Zoran Tučkar)

Štukama će se u Tvornici pridružiti i Darko Rundek i Igor Pavlica na trubi, a publiku očekuju i izvedbe nekih skladbi u akustičnoj formi što do sada nije bio slučaj kod Štuka.

Vrata Tvornice se otvaraju u 20h, a službeni početak koncerta najavljuje se u 21h. Karte po cijeni od 95kn možete nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima:

- Ticketshop.hr

- Dirty Old Shop (Tratinska 18)

- Rockmark (Berislavićeva 13)

- Dallas Records (Paromlinska 49/1)

- Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2A)

Letu štuke pratite na njihovom službenom facebook profilu, a sve informacije o koncertu u Tvornici na facebook eventu.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »