Novosti

Dvostruki dobitnici Porina – KAVALIRI, predstavljaju pjesmu „Jouno i Duoro“!

Objavljeno:

Dvostruki dobitnici Porina – KAVALIRI, predstavljaju pjesmu „Jouno i Duoro“!

Nova pjesma dvostrukih dobitnika Porina za folklornu glazbu -  Kavalira iz Bednje, šaljiva je popevka o Jouni i Duori ispjevana na bednjanskom dijalektu. Autorica teksta je Barica Pahić Grobenski, a pjesmu je uglazbio Rajko Suhodolčan. Aranžman potpisuju Danijel Češnjanj i Rajko Suhodolčan.

Popratni video je snimljen u autohtonom ambijentu Etno sredine Podsečki u Rinkovcu kraj Bednje u produkciji Varaždinske televizije.

Kavaliri su sastav koji njeguje autohtonu glazbu bednjanskog kraja. Zaštitni znak Kavalira su upravo pjesme ispjevane na bednjanskom govoru koji se ubraja među najinteresantnije, najmelodičnije i najkompliciranije govore kajkavskog narječja zbog bogatstva vokala, zanimljivih glasovnih promjena i akcenata. Svojim dugogodišnjim djelovanjem, doprinose očuvanju tradicijske glazbene baštine.

Pjesmu slušajte na streaming servisima:

https://bfan.link/juono-i-duoro

 

JOUNO I DUORO

DEŠLO JE JOUNO K DYERE

PO SU PEILA F KEMOERE

 

TE PO JA JOUNO

DIME IŠLO PIJOUNO

DUGE JA BLUDILO

PE GERICE I ŽIVICE

 

DO PO JA DIME DEŠLO

ČEZ PLOET  JA STAULO

PO V BLOTE EPAULO

 

TE PO JA NEKE BLALO

I GERDE KLALO

I ŽGUNJICU  CIGUNJICU

DUORU I NJEJNU KEMUORU

 

 

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »