Novosti

38 izvođača, 35 pjesama i 13 gradova spojenih u jedan album – „Zbirka zadataka“ je tu!

Objavljeno:

38 izvođača, 35 pjesama i 13 gradova spojenih u jedan album – „Zbirka zadataka“  je tu!

Dugoočekivani album „Zbirka zadataka“, koji je spojio 38 izvođača, 13 gradova od Londona i Nottinghama do Zagreba, Rijeke, Vinkovaca, Splita i donio ukupno 35 pjesama – konačno je tu!

 Nakon singlova „Strah“ (Bigi91), „Halo“ (Pendrek), „Dva revolvera“ (Ludi), „Alexa“ (Nered) i „Battle mode“ (Dante), stiže i šesti službeni singl pod nazivom „Priče što kruže“ u suradnji Mislava Peteka (Peta) i Matijasa Kneževića poznatijeg pod imenom Carski Knez.

„S obzirom da se u današnjem svijetu svakodnevno susrećemo s pojmom glume i rijetko iskrenim ljudima, nismo imali nedoumice oko ideje za pjesmu. „Priče što kruže“ su najčešće daleko od istine. Samo se sjetiš jednog običnog dana i napisao si svoja dva versa. Dobro da smo se sjetili samo jednog dana jer bi inače radili album na tu temu. Pjesma govori o lažnom predstavljanju i talentiranim glumcima koji su svakodnevno u našoj blizini koji možda nisu ni svjesni koliko su dobri u tome. Smatramo da su u najmanju ruku zavrijedili pjesmu. Nekad bi takve stvari ozbiljno shvaćali, no vjerujemo da smo s godinama uspjeli promijeniti pogled i na dosta ironičan način prikazati navedeno.“ – izjavili su Peta i Carski Knez.

 Video spot su snimali Bruno Radovanić i Matijas Knežević. Bruno ili „brucimirius“ je mladi režiser koji je do sada surađivao s Davorom Gopcem, Alenom Kraljićem i mnogim drugima.

Matijas Knežević, ujedno i reper, Carski Knez, video produkcijom se bavi preko 10 godina, a do sada je surađivao s Anom Rucner, Markom Bagarićem, Alanom Hržicom, Mariom Huljevom itd.

Mislav Petek, poznatiji kao Peta, član je nekadašnje grupe „Nas Pet“ te glazbeni producent, ako uzmemo u obzir da je producirao zagrebačke klasike „Među blokovima“ i „Istina je“. Svoju ljubav pronašao je u fotografiranju i snimanju spotova pa je tako surađivao s Targetom, Danteom, Matijom Dedićem, Baneom iz Songkillersa, Alenom Kraljićem i drugima.

„Video spotom smo htjeli prikazati pojedinca pod povećalom koji u jednom trenu shvati da je sve izrežirano i da se zapravo nalazi pod svijetlima reflektora. Glumac koji je doprinio cijeloj priči je Ivan Perković.“ – rekao je Peta.

Producentski album „Zbirka zadataka“, autora Kickass-a, sadrži 35 pjesama, 38 izvođača, 2 pjevača i 1 pjevačicu i 2 scratch majstora, a vokali su snimani na 22 različite lokacije.

Na njemu se nalaze imena kao što su: Nered, Stoka, Alejuandro Buendija, KC Da Rookee, Ropez, Dante, Scriptor i mnogi drugi. Cijeli album je producirao Kickass koji je odradio mix većinskog dijela albuma. Pjesme su uglavnom snimljene u 136 Records Studiju, a za većinu pjesama, master je odradio Mislav Sirovina poznatiji kao „Sirko“.

„Prije godinu i pol dana sam stupio u kontakt s Menartom gdje smo dogovorili izdavanje albuma. No ideja je kružila u mojoj glavi već godinama, a tek prošle godine sam se bacio na posao. Ovaj album je posvećen hip-hopu, to je nešto što nas je povezalo.
Na albumu je trebalo biti još više izvođača, no mnogi nisu stigli zbog obaveza, gaža ili drugih stvari. Smatram da je ovakav projekt mogao napraviti bilo koji producent koji je malo duže u glazbi jer svatko od nas ima, Bogom dan, talent kojeg je samo potrebno izbrusiti. Album je generalno hip-hop zvuk s elementima elektronike ponegdje.
Hvala svim izvođačima, hvala Menartu, hvala svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovom svemu.“ –
rekao je Kickass.

 Album „Zbirka zadataka“ slušajte na:

streaming servisima: https://bfan.link/zbirka-zadataka

YouTube-u: https://youtu.be/xH2malZDX-0

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »