Novosti

Vokalna skupina Nešpula predstavlja pjesmu "Probudi me"

Objavljeno:

Istarska mješovita vokalna skupina Nešpula objavila je svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom „Probudi me“. Lijepa, himnična melodija i bogatstvo ljudskog glasa dolaze do izražaja u ovom singlu za koji je tekst napisala Sanja Brnobić, dok je za glazbu i snimanje zadužen Marijan Jelenić iz grupe Nola.

“Tekst pjesme Probudi me  napisala sam za mješovitu vokalnu skupinu Nešpula povodom njihovog desetog rođendana, odnosno desete obljetnice uspješnog stvaralaštva. Pjesma govori o zajedništvu i ostvarenim snovima te iako pomalo sjetna (jer se prisjeća uspomena iz prošlosti), pozitivnog je karaktera, pomalo čak i ljubavnog.  Pjesmu sam napisala sa željom da se svatko u njoj prepozna. Ono što je bitno naglasiti jest to da se naslov pjesme simbolično referira upravo na novitet u njihovom radu, odnosno na stvaranje prve autorske pjesme sa željom da nagovijesti novu eru njihovog djelovanja. Vrijeme je za buđenje!“, zaključila je Sanja Brnobić, autorica teksta.

Pjesmu „Probudi me“ prati i spot u režiji Frane Novljana, koji možete pogledati na sljedećem linku:

https://youtu.be/qrQij9PLyhk

 

Nešpula, vokalna skupina koja je ime dobila po japanskoj voćki, dolazi iz Pule koja je također poslužila kao inspiracija za njihov višeznačni naziv. Jedanaest je broj koji se očito simbolički veže na ovu skupinu – naime, osim što ima 11 članova, Nešpula broji isto toliko godina postojanja.

Za svoje prvo autorsko djelo i kako je došlo do njegovog stvaranja članovi Nešpule kažu:

“Ideja je to koja se razvijala polako, ali sigurno. Uvijek ističemo da smo rođeni pod sretnom zvijezdom jer smo imali prilika surađivati s brojnim talentiranim umjetnicima te s njima sklopiti dugotrajna prijateljstva. Kad smo upoznali ljude čiji se glazbeni senzibilitet podudara s našim, znali smo da je pravo vrijeme za prvi autorski singl“.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »