Novosti

Rajko Suhodolčan & Zagorje Brass Band obradili legendarnu pjesmu „Dok bil sam mlad“!

Objavljeno:

Rajko Suhodolčan & Zagorje Brass Band obradili legendarnu pjesmu „Dok bil sam mlad“!

Nakon više od dva desetljeća kako je nastala, legendarna nostalgična, laganica zabočkog punk rock banda Zadruga – „Dok bil sam mlad“, dobila je novu inačicu u obradi Rajka Suhodolčana i orkestra pod nazivom Zagorje Brass Band. Ovaj puta zamišljena je kao ritmična i ljetna veselica i time sama pjesma odudara od nostalgičnog ambijenta originala. Što zbog toga da ne bi zadirala u autorovu osobnost, zamisao i stil (poštujući time Zadrugin umjetnički izražaj), ali i zbog toga da pjesma dobije novo ruho u aktualnom trenutku dok mnogi mladi pokušavaju riješiti egzistencijalnu problematiku. Neki odlaze van zbog želje za boljim životom, dok drugi ostaju živjeti kod mame i tate, a onda se naslušaju roditeljskih predavanja i savjeta o tome kako su mladi prije bili puno sposobniji, radišniji ili još bolje - kak' su mladi danas niš' koristi i kak' bez roditelja ne bi niš' u životu napravili.

Hvala Krešu Končevskom i Kruni Dobričeviću na dopuštenju obrade njihove pjesme, hvala obitelji Bauer na ustupanju njihovog imanja za snimanje spota, Antunu i Ivici Presečkom na posudbi oldtimera Morgan, hvala Zagorje Brass Quintetu, Carpona bandu, curama Ireni Suhodolčan i Mateji Jureša, Klari Suhodolčan, Mihaelu Papežu i Ivanu Dominiku Cesarcu na sudjelovanju u snimanju spota i naravno, Tomislavu Baueru na mrzlim gemištima“ – izjavio je Rajko Suhodolčan.

Pjesmu „Dok bil sam mlad“ slušajte na streaming servisima:

https://backl.ink/137843135 

DOK BIL SAM MLAD

DOK BIL SAM JOŠ TOLIKE MLAD,
DA PAMETI NISAM IMEL NI MALE
DA S KAMENEM AUTE H ŠAJBU SAM GAÐAL
DA H ČISTA HLAČA PO NJIVE SAM TEKAL,
I LUCKE ČRIEŠNJE SAM ŽER

I DENES MI VELI MATI: GLEJ KOLIKI BIK SI!
KE SI H ŽIVOTU DOZDEJ NAPRAVIL?
DA NIJE NAS BILE, ZA GRABU BI SPAL
I SUHE GRANJE BI ŽER…

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »