Novosti

Darko Rundek & Jazz Orkestar HRT-a predstavljaju pjesmu „Ti i ja“ s albuma „Ruke“!

Objavljeno:

Darko Rundek & Jazz Orkestar HRT-a predstavljaju pjesmu „Ti i ja“ s albuma „Ruke“!

Legendarni Darko Rundek, u suradnji s Jazz Orkestrom HRT-a, predstavlja pjesmu „Ti i ja“ koja je po prvi puta objavljena na antologijskom albumu „Ruke“!

 Sada u aranžmanu Luke Žužića, u izvedbi Jazz Orkestra HRT-a i pod dirigentskom palicom Mirona Hausera, ovim singlom najavljuju skorošnji izlazak albuma „Za vašu poslijepodnevnu razonodu“! Na albumu će se naći 12 Rundekovih pjesama snimljenih s Jazz Orkestrom HRT-a, u aranžmanu Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića.

Rundek i Jazz orkestar HRT-a, dva dana zaredom, napunili su dvoranu Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a zajedno su nastupali i jedne ljetne večeri na Sunčanoj strani Prisavlja.

Suradnja s Jazz Orkestrom HRT-a bila je ostvarenje mojih dječačkih snova. U to dječačko doba, svaki dan popodne je na radiju išla emisija "Za vašu posljepodnevnu razonodu" u kojoj smo slušali, većinom instrumentlne snimke, izvedbe najvećih svjetskih jazz big bandova, ali i njihove suradnje s pjevačima poput Elle Fitzgerald ili Franka Sinatre... Ta se glazba neprimjetno upisala u moje unutarnje reference kada sam počeo skladati i taj je utjecaj lako prepoznati u mnogim mojim kompozicijama. Pjesma „Ti i ja“ je očito osmišljena za big band, ali u trenutku kada smo je aranžirali za album Ruke, to nije bilo moguće. Sretan sam što je u aranžmanu Luke Žužića, pod dirigentskom palicom Mirona Hausera, sinula u svojoj punoj ljepoti. Jedva čekam čuti je na radiju u neko kišno popodne. Možda nadahne nekog dječaka, ako ne na skladanje, a onda na vedru bliskost.“ – izjavio je Darko Rundek.

 Na suradnju se osvrnuo i Miron Hauser:

 „Zajednički projekt Darka Rundeka i Jazz Orkestra HRT-a, meni je najdraža suradnja koju sam s jazz orkestrom ostvario do sada. Kao idejni začetnik projekta, u mojoj glavi bio sam samo mali dječak koji sada ima priliku raditi projekt s umjetnikom kojeg sam, kao tinejđer slušao s društvom u pulskim ljetnim noćima, negdje uz more. Mi, kao jazz glazbenici, gotovo uvijek imamo ideje koje su malo pomaknute, čak sulude, te prilikom tzv. crossover suradnji, moramo biti spremni na mnoge kompromise. Moj dojam, je, da u ovom slučaju to nije bilo tako. Kada sam s g. Rundekom dogovarao suradnju, svaki njegov prijedlog ili opaska, meni je zvonila kao neka ideja koje se ja još nisam stigao sjetiti.Osjećao sam se kao da imam potpunu slobodu. Slobodu da se izrazim kao umjetnik, točno onako kako ja to želim. S odmakom, vidim, da to i je bilo upravo tako.Napravili smo projekt, koji je prava sinergija nečega, na prvi pogled nespojivog, a da smo pritom uspjeli postići to, da ne kompromitiramo autentičnost ni jednog sudionika u projektu.Mi smo ostali Jazz Orkestar HRT-a, a Darko Rundek je ostao to što svi poznajemo, poštujemo i cijenimo, oduvijek.“

Pjesmu slušajte na streaming servisima:

https://bfan.link/rundek-ti-i-ja

 

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »