Novosti

MAROLT NOVIM SINGLOM I SPOTOM “NA POLA KOPLJA” ZAVRŠAVA TRILOGIJU I PREUZIMA REDATELJSKU PALICU!

Objavljeno:

MAROLT NOVIM SINGLOM I SPOTOM “NA POLA KOPLJA” ZAVRŠAVA TRILOGIJU I PREUZIMA REDATELJSKU PALICU!

Novim singlom “Na pola koplja” mladi kantautor Marolt, trilogiji o izlasku iz štetnog odnosa daje sretan završetak.    

“Ova moderna power balada osobno mi je najdraža od svih mojih autorskih pjesama. Kao i oba singla do sada i ovaj je nastao u suradnji s dragim kolegom i prijateljem Alanom Dovićem. Glazbu potpisujemo zajedno, dok je tekst moj, a aranžman i produkcija Alanovih ruku djelo. Pjesma kao i spot nadovezuju se na prethodni singl “I da si tu” i ujedno zatvaraju trilogiju o putovanju kroz jedan nezdravi odnos i emotivnim procesima koje prolazi svatko od nas tko se nađe u takvoj situaciji. U pjesmi “Sateliti” sam negirao bol koju mi taj odnos donosi. U idućem singlu “I da si tu”, iako svjestan da ta osoba nije dobra za mene, odlučujem na situaciju gledati kroz ružičaste naočale. U trenutku pisanja “Na pola koplja” donosim emotivno zrelu odluku da izađem iz takvog odnosa i sačuvam svoj mir. Ono što kroz svoj rad želim jest svojom pričom i glazbom podsjetiti one koji prolaze sličan scenarij da uvijek biraju svoje samopoštovanje i zdravlje čak i kada im se čini da time sami sebi slamaju krila. Možda se na prvu ne čini tako jer je kroz stihove i malo žešći zvuk u pjesmu satkano mnogo kaosa i bijesa, ali ovo je zapravo poprilično sretan kraj jednog teškog životnog perioda. Ponekad je podići zastave i odustati najhrabrija i najbolja moguća odluka.“ – rekao je Marolt.

 O samom spotu, Marolt kaže sljedeće: 

„Što se spota tiče, drago mi je da sam u cijelom projektu bio kreativno involviran na više načina pa sam osim pisanja samog teksta i glazbe za potrebe snimanja i oslikao rekvizite, pisao scenarij i režirao spot. Već u uvodu se nalazim na podu u rozom odijelu koji je bio light motiv prethodnog spota čime gledatelju odmah dajemo do znanja da je riječ o nastavku priče. Crna i bijela zastava koje, teškog koraka, nosim šumom predstavljaju predaju i kraj tog lošeg odnosa, jednog teškog perioda i moje uloge “klauna” u nečijem životu. Slikanje je moja davno zapuštena ljubav pa sam za potrebe spota naslikao nekoliko portreta i jedan autoportret, a tim sam scenama dočarao pronalazak starog sebe nakon dugog perioda. Svaki detalj u spotu je tamo s razlogom i ima svoje značenje. Koliko je spot osoban, govori i to što je ovo moj prvijenac u redateljskim vodama pa sam si dozvolio ispričati svoju priču onako kako je iskreno doživljavam. Samo snimanje spota je bilo poprilično zabavno iskustvo jer su kao asistenti na snimanju bili moji dragi prijatelji Mateo Jež, Mateo Svirčić i Bernarda Pleša koja nam je za potrebe snimanja i ustupila svoj prostor na čemu joj se zahvaljujem. Ovo je ujedno i prvi spot koji sam radio sa megatalentiranim i dragim prijateljem još iz srednjoškolskih dana, Matijom Škalićem u ulozi kamermana i montažera. Na njegovo je mjesto na zadnjih par scena uskočio Luka Križanac i odradio ništa manje odličan posao. Razlog zbog kojeg Matija nije uspio ostati do samog kraja jest taj što je sa seta morao bježati direktno na avion na snimanje jednog hollywoodskog filma o kojem još ne smijem ništa govoriti pa mu ovim putem želim još takvih velikih projekata koje je svojim radom zaslužio i želim mu se zahvaliti na maksimalnom trudu koji je uložio u snimanje mog spota.“  

Pjesmu „Na pola koplja“ slušajte na streaming servisima:
 https://bfan.link/na-pola-koplja

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »