Novosti

GORAN TANEVSKI - Nekadašnji pjevač legendarne makedonske grupe MIZAR, promovira novi album „Ascend“!

Objavljeno:

GORAN TANEVSKI  - Nekadašnji pjevač legendarne  makedonske grupe MIZAR, promovira novi album „Ascend“!

Gotovo 30 godina nakon što je svojim glasom i karizmatičnom pojavom obilježio uspon makedonske grupe Mizar te potom otišao nekim drugim životnim putevima, Goran Tanevski se nedavno vratio glazbi. Album „Ascend“ koji tek treba biti objavljen 2024. godine u izdanju diskografske kuće Menart, prvi je dio zamišljene trilogije o njegovom životu i pretpremijerno će biti predstavljen u klubu Dva Osam u četvrtak 14.12. u 20h uz razgovor s njim uživo te projekciju video spotova koje prate nove pjesme. Razgovor će voditi glazbeni kritičar i novinar Dubravko Jagatić.

 Kad se na tržištu Jugoslavije 1988. godine pojavio prvi album grupe Mizar istoimenog naziva, mnogi su ostali iznenađeni specifičnim zvukom i imidžem grupe koja je spojila aktualnu gothic glazbu s makedonskim folklornim motivima, ali i zapjevala na makedonskom jeziku. Mizar nije kopirao brojne zapadnoeuropske i američke bendove, već je u svom glazbenom izrazu na jedinstven način spojio klasični gothic rock s makedonskom glazbenom baštinom, bizantskom glazbom i pravoslavnim crkvenim pjevanjem, što mu je dalo specifičnu mističnu crtu i oduševilo tadašnju publiku. Album je doživio veliki uspjeh i uvršten je među deset najboljih rock albuma ikada objavljenih u zemljama bivše Jugoslavije. Ujedno je to bio i prvi album s pjesmama na makedonskom jeziku s pjesmama čijoj interpretaciji i uspješnosti je doprinio karizmatični pjevač, dubokog glasa Goran Tanevski.

 U trenutku kada je grupa Mizar na neki način došla do svog vrhunca, Tanevski na iznenađenje mnogih napušta grupu i posvećuje se nekim drugim poslovima.

 Gotovo 30 godina kasnije, Goran Tanevski vratio se glazbi s vlastitim audiovizualnim projektom „Ascend“ (Uzdići se) kojeg je odlučio, prije službenog izlaska, predstaviti fanovima i publici uživo.

Sve informacije o nadolazećoj pretpromociji pratite ovdje:

https://dvaosam.com/event/316-promocija-albuma-ascend-gorana-tanevskog-w-q-a-by-dubravko-jagatic-video-projekcija-live-nastup

https://www.facebook.com/events/1069844304430945

 

 

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »