Novosti

Pogledajte neobičan videoart za pjesmu "Pjesnici šute" u sklopu glazbenog projekta Million!

Objavljeno:

Pogledajte neobičan videoart za pjesmu "Pjesnici šute" u sklopu glazbenog projekta Million!

Pjesnici šute” novi je singl Slavka Remenarića. Treći je to glazbeni uradak nakon singlova “Nisam dobar” i “Statist” kojima je, početkom ove godine, predstavljen njegov novi projekt Million. Remenarić je autor glazbe i stihova te koautor aranžmana sa Zvonimirom Dusperom koji je odsvirao dodatne klavijature, radio dodatno programiranje te je zaslužan za miks i produkciju kao i na prva dva singla.

O pjesmi Remenarić kaže:

„Danas  stvarnost  pobjeđuje maštu.Svi pišu i govore o njoj ,a na kraju ostaje šutnja.Našoj planeti je dosta  nas ljudi . sve loše što se događa je povezano i mi smo to pokrenuli. Pjesma je napisana u trenutku tuge zbog sadašnjosti i nostalgije za prošlošću.“

Pjesma je već pronašla svoj put i plovi hrvatskim glazbenim eterom, a sada je dobila i  jedan potpuno drugačiji, popratni video broj koji je radio jedan od najintrigantnijih domaćih multimedijskih umjetnika – Ivan Marušić Klif.

Autor videa navodi da je u  izradi koristio analogne video sintesajzere i zvučni zapis pojedinih instrumenata i vokala da bi kreirao vizualne elemente koji direktno opisuju zvukove i dinamiku ove kompozicije.

 Radi se o videoartu gdje grafika direktno oslikava glazbu,

Po prvi put u projektu MIllion, Remenarić se pojavljuje i u ulozi glavnog vokala. Zadnja objavljena pjesma na kojoj je Slavko pjevao lead vokal bila je pjesma „Sela gore“ sa prvog albuma grupe Boa iz 1981. godine.

U radu na svojim pjesmama uvijek sam otpjevam demo verziju. I “Pjesnici šute” stigla je do producenta Zvonimira Duspera u takvom izdanju. Zaintrigirao ga je moj vokal i  odlučili smo raditi baš nju, svjesni da je posebna i drugačija od onog što smo do sada zajedno radili. Ne smatram sebe profesionalnim pjevačem, više sam izvođač svojih stihova. Moj se pristup pjevanju više temelji na osjećaju, nego na tehnici.” – izjavio je Slavko.

Pjesmu “Pjesnici šute” slušajte i na streaming sevisima

https://backl.ink/143352904

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »