Novosti

Nova pjesma Kvarteta Gubec – „Ni Zagorje malo“!

Objavljeno:

Nova pjesma Kvarteta Gubec – „Ni Zagorje malo“!

Ni Zagorje malo naslov je najnovije popevke Kvarteta Gubec koju potpisuju Snježana Flegar kao autorica teksta i Rajko Suhodolčan kao skladatelj i koautor teksta. Za revijski orkestar priredio ju je Siniša Lepold i izvedena je na ovogodišnjem festivalu Kajkavske popevke – Krapina 2019.

„Pjesma govori o bezuvjetnoj ljubavi prema rodnom zagorskom kraju i dobrim i vrijednim Zagorcima. Toliko puno ljubavi može živjeti samo u Zagorju, jer... Ni Zagorje malo“ – izjavili su članovi Kvarteta Gubec.

Spot je sniman na prekrasnim lokacijama imanja obitelji Werk na brijegu Lopatice kod Radoboja, ranču obitelji Pečnik u Velincima kod Kumrovca, OPG-u obitelji Bosnar na brijegu Osredek iznad Desinića, jezerima u Bedekovčini, Krapini, Velikom Taboru, Trakošćanu i još mnogim drugim mjestima Hrvatskog zagorja u namjeri da se još jednom pokaže jedinstvena ljepota kajkavskog podneblja.

Kvartet Gubec ove godine slavi 15. obljetnicu umjetničkog djelovanja s rođendanskim koncertom u nedjelju, 6. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, stoga je popevka „Ni Zagorje malo“ najljepši uvod u tu svečanost.

 

Ni Zagorje malo

Da je Zagorje malo

Moje srčeko

Nej vu njega stalo

 

Da je Zagorje malo

Nej mi tulike

ljubavi dalo

 

Da je Zagorje malo

V moji duši nej

Veselje spalo

 

Da je Zagorje malo

Ne bi sunčeko

Tak vu njem sjalo

 

Da je Zagorje malo

Ni Zagorje malo

Tuj se odnavek

Veseliti znalo

Da je Zagorje malo

Nigdar ne bi dalo

Na škrte grude

Tak dobre ljude

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »