Novosti

Rundekove „Uhode“ su novi singl s albuma „Za vašu posljepodnevnu razonodu“!

Objavljeno:

Rundekove „Uhode“ su novi singl s albuma „Za vašu posljepodnevnu razonodu“!

Nakon singlova „Ti i ja“ i „Ena“, Darko Rundek i Jazz Orkestar HRT-a, donose nam i treći službeni singl s albuma „Za vašu posljepodnevnu razonodu“! Radi se o Rundekovoj pjesmi „Uhode“ koja je prvotno bila objavljena na albumu „Tajni grad“.

„Oni koji otprije poznaju pjesmu Uhode, s albuma Tajni grad, osim raskošnog zvuka Jazz Orkestra HRT-a, u aranžmanu Luke Žužića, čeka i iznenađenje na kraju. Završni stihovi:
"A zračni dusi te gledaju
Pored uha svira Pan
Oni te ne daju…"

postojali su u izvornoj verziji pjesme, ali sam na snimanju albuma od njih odustao. Poslije mi je bilo žao i sad sam sretan da sam "Uhodama" vratio cjelovitost i otvaranje prema djetinjem i čudesnom. Osim toga, solo Damira Horvata na bariton-saksofonu je jedan od glavnih razloga da ovu snimku slušamo ponovo i ponovo.“ –
rekao je Darko Rundek.

 Live izvedba pjesme „Uhode“  iz MSU-a (2019.) 

 Na albumu „Za vašu poslijepodnevnu razonodu“ nalazi se 12 Rundekovih pjesama snimljenih s Jazz Orkestrom HRT-a, u aranžmanima Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića.

Rundek i Jazz orkestar HRT-a, dva dana zaredom, napunili su dvoranu Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a zajedno su nastupali u Osijeku, Zadru, Makarskoj, Rovinju i jedne ljetne večeri na Sunčanoj strani Prisavlja.

Cijeli album „Za vašu posljepodnevnu“ razonodu, slušajte na streaming servisima:

https://bfan.link/za-vasu-posljepodnevnu-razonodu

 

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »