Novosti

Zbog velikog interesa publike, album „Škura ura“ objavljen je na vinilu!

Objavljeno:

Zbog velikog interesa publike, album „Škura ura“ objavljen je na vinilu!

Album „Škura ura“, hrvatska etno skupina Veja, objavila je u svom aranžmanu još 2022. godine. Zbog velikog interesa publike, Veja je odlučila, pod etiketom diskografske kuće Menart, objaviti album na vinilu.

LP „Škura ura“ od danas možete kupiti putem Menart webshopa ili u Menart multimedijalnoj knjižari.

Uz izlazak vinila, Veja paralelno predstavlja i istoimeni singl „Škura ura“ čiji su spot radili redatelji Ira & John. U pjesmi gostuje legenda tradicijske glazbe Dario Marušić. Spot je sniman u središnjoj Istri u mjestu Prkačini.

 Grupa Veja osnovana je 2007. u Pazinu, a tijekom svojih 15 godina dana rada postala je jedna od najznačajnijih hrvatskih etno/world music izvođača. Od početka svojeg rada Veja je inspiraciju pronašla u specifičnoj istarskoj tradicijskoj glazbi koju je odlučila izvoditi na moderan način. Istra je zbog svojeg zemljopisnog položaja regija u kojoj se spajaju različiti utjecaji sa svih strana, a to se osjeti i u glazbi u kojoj se mogu naći elementi dinarske, ali i talijanske kulture. Sve je to rezultiralo jedinstvenim glazbenim stilom u pjevanju i sviranju. Veja u svojem radu objedinjuje sve glazbene stilove koji se pojavljuju u Istri, a često obraća pažnju i na one koji nisu toliko zastupljeni u generalnoj percepciji istarske glazbe.

  1. godine, Francuski world music magazin „Trad Magazin“, njihov debi album „Dolina mlinova“, svrstao je među 10 najboljih world music albuma objavljenih u svijetu.

Članovi benda su: Goran Farkaš (vokal, mih, vijulin, gajde, kaval, tambura), Marko Pernić (vokal, harmonika), Sebastijan Demark (bass gitara), Endi Oblak (cajon, udaraljke),Marijan Jelenić (gitara, producent), Ljuban Rajić (cajon, udaraljke - studio), Saša Farkaš (gitara, tambura - studio).

„Veja je čudo. Takva interkulturalna glazba s istarskim karakterom ne postoji nigdje osim u Hrvatskoj. Bila mi je čast i nadasve zadovoljstvo stvarati ovo, na svjetskoj razini endemsko zvukovlje. Istra, ta jedinstvena mikrolokacija, ona nam je motiv i inspiracija“. - Marijan Jelenić, producent.

Popis pjesama:

A strana

1. Škura ura
2. Teško majki
3. Na planincah
4. Mantegnade
5. Ki je ki
6. Orko tić

   B strana
1. Dolce paradiso
2. Nadrasla jelva
3. Oj, radosti
4. Carneval

Streaming servisi:

Singl „Škura ura“: https://bfan.link/skura-ura-1

Cijeli album „Škura ura“: https://bfan.link/skura-ura

Grupu Veja pratite na njihovoj službenoj stranici.

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »