Novosti

Uoči koncertne promocije vinilnog izdanja „Škura ura“ u Vintage Industrial Baru, VEJA predstavlja spot za singl „Orko tić“!

Objavljeno:

Uoči koncertne promocije vinilnog izdanja „Škura ura“ u Vintage Industrial Baru, VEJA predstavlja spot za singl „Orko tić“!

Istarska world music grupa Veja, 20. ožujka stiže u Vintage Industrial Bar kako bi zagrebačkoj publici, uživo predstavila hvaljeno vinilno izdanje “Škura ura”, nedavno objavljeno pod okriljem Menarta.

 Uoči zagrebačkog koncerta, Veja je pripremila i spot za drugi službeni singl s albuma – pjesmu pod nazivom „Orko tić“.

Grupa Veja osnovana je 2007. u Pazinu, a tijekom svojih 15 godina dana rada postala je jedna od najznačajnijih hrvatskih etno/world music izvođača. Od početka svojeg rada Veja je inspiraciju pronašla u specifičnoj istarskoj tradicijskoj glazbi koju je odlučila izvoditi na moderan način. Istra je zbog svojeg zemljopisnog položaja regija u kojoj se spajaju različiti utjecaji sa svih strana, a to se osjeti i u glazbi u kojoj se mogu naći elementi dinarske, ali i talijanske kulture. Sve je to rezultiralo jedinstvenim glazbenim stilom u pjevanju i sviranju. Veja u svojem radu objedinjuje sve glazbene stilove koji se pojavljuju u Istri, a često obraća pažnju i na one koji nisu toliko zastupljeni u generalnoj percepciji istarske glazbe.

  1. godine, Francuski world music magazin „Trad Magazin“, njihov debi album „Dolina mlinova“, svrstao je među 10 najboljih world music albuma objavljenih u svijetu.

Članovi benda su: Goran Farkaš (vokal, mih, vijulin, gajde, kaval, tambura), Marko Pernić (vokal, harmonika), Sebastijan Demark (bass gitara), Endi Oblak (cajon, udaraljke),Marijan Jelenić (gitara, producent), Ljuban Rajić (cajon, udaraljke - studio), Saša Farkaš (gitara, tambura - studio).

Ulaznice za koncert u Vintage Industrial Baru kupite online putem sustava CoreEvent ili offline na njihovim fizičkim prodajnim mjestima po cijeni od 13€, a sve informacije o koncertu pratite na Facebook eventu.

Vinilno izdanje „Škura ura“ možete kupiti putem Menart webshopa ili u Menart multimedijalnoj knjižari.

Cijeli album „Škura ura“ slušajte na streaming servisima:

https://bfan.link/skura-ura

Grupu Veja pratite na njihovoj službenoj stranici.

 

 

 

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »