Novosti

Menart vam predstavlja novi album klasične glazbe „Cro-Classic-Ethno“!

Objavljeno:

Menart vam predstavlja novi album klasične glazbe „Cro-Classic-Ethno“!

„Cro-Classic-Ethno“ je prvijenac komornog dua Kumpare-Vešligaj s djelima hrvatskih skladatelja za klarinet i klavir kojima je osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama zajednička i inspiracija folklorom. Na albumu se nalaze djela Bjelinskog, Cossetta, Milottija, Okmace i Uhlika. Sami izvođači kažu da je ovaj album logičan slijed i rezultat njihovog rada na izvedbi djela hrvatskih skladatelja i poticanju pisanja novih skladbi za ovaj duo.

Članovi dua su David Kumpare na klarinetu i Sandro Vešligaj na klaviru. Za snimanje i mastering zadužen je bio Aldo Spada, dok se kao glazbeni producenti potpisuju Aldo Spada, David Kumpare i Sandro Vešligaj koji je ujedno i izvršni producent.

Popis skladbi s albuma Cro-Classic-Ethno:

 1. Nello Milotti: Fantazija za klarinet i klavir
 2. Tomislav Uhlik: Klarikajdanka
 3. Branko Okmaca: Sonatina za klarinet i klavir
 4. Emil Cossetto: Čardaš varijacije iz Međimurja za klarinet i klavir
 5. Bruno Bjelinski: Sonata za klarinet i klavir

Album Cro-Classic-Ethno možete slušati i na digitalni servisima:

https://www.deezer.com/hr/album/117598432

 

Vezani sadržaji

 • O nama

  MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

  Kontaktirajte nas O nama
 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

 • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »