Novosti

Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki", ususret nadolazećem albumu predstavljaju spot za pjesmu „Mura Mura“!

Objavljeno:

Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki", ususret nadolazećem albumu predstavljaju spot za pjesmu „Mura Mura“!

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom Ekipom povezao je rad na albumu „MURA MURA“ koji će pod okriljem Menarta biti objavljen početkom veljače na vinilu i CD-u.

 Nakon prvog singla „Dolinom se šetala“ kojim su predstavili svoj rad, pjesmu „Mura Mura“ odabrali su za drugi najavni singl za istoimeni album.

 Ovu fenomenalnu kompoziciju u trajanju od 9 minuta, prati i kratki umjetnički film Arona Kovačića u kojem se melodija, pjesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svijet.

 Kako kažu iz benda:

„Mura nije obična rijeka. O njenim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je također daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od 9 minuta, dat će im dovoljno vremena i dubine za to.“

 Rundek i Ekipa su već uigran tim. Sreli su Andreju i stavili se u službu njenog glasa i izražajnosti koje je ona stavila u službu međimurskih melodija i riječi. Nije bilo nikakvog kalkuliranja. Svi su doprinijeli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način.

„Uživajte u onom što vidite i čujete. Mi smo ponosni na ovaj uradak.“- poručuju Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki.

Pjesmu „Mura Mura“ slušajte i na Deezeru.

https://www.deezer.com/hr/album/83846862

Andreju, Rundeka & Ekipu „Ftičeke“ možete pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici.

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »