Novosti

Dugoiščekivani album "Bronca", grupe LES je vani!

Objavljeno:

Dugoiščekivani album "Bronca", grupe LES je vani!

„Dinamično i uzbudljivo, istovremeno izuzetno strastveno, poetično i emotivno - poneki trenutak nostalgije i melankolije savršena je glazbena podloga za hladne jesensko-zimske dane koji su pred nama…Radi se o pravom dijamantu domaće glazbene scene, “Bronca” uistinu sjaji zlatnim sjajem i dokazuje kako hrvatska pop-rok glazba danas može itekako biti kvalitetna i zvučati svježe“ – napisala je Maja Trstenjak (Sound Report) u svojoj recenziji albuma „Bronca“!

U šumi svega na domaćoj glazbenoj sceni, svako toliko pojavi se mali dragulj koji jednostavno ostavlja bez daha! Dugo najavljivani  i iščekivani studijski album grupe LES, objavljen pod okriljem Menarta, dostupan je na Deezeru, a u fizičkoj prodaji nalazi se od petka 22.11.2019.

Album „Bronca“ slušajte na Deezeru na sljedećem linku:

https://www.deezer.com/en/album/119022422

Na albumu se nalazi 12 pjesama, među kojima su već objavljene „Malo mjesto“, „Isprati od soli“, „Krijesnice“ i bonus track „Obale rijeke“.

„Sve što smo na ovaj album htjeli snimiti, upisati i pokazati...učinili smo to. Ponosno mogu reći da imamo odličan album. Puno toga se dogodilo za vrijeme nastanka materijala. Od ideje da se napravi samo jedan singl („Obale rijeke“) i završnog ispita na SAE institutu („Gori“, „I srce Ti“, „Zovem se“) , preko dugometražnog filma ALEKSI („Malo mjesto“, „Krijesnice“, „Isprati od soli“) do cijelog albuma od 12 pjesama koji smo nazvali „Bronca“. Svaki put kad sviramo te stvari imam osjećaj kao da sve iznova gradimo i svaki put je bolje..iznenađuje me koliko su mi ove stvari super. Nikad prije ih nisam tako doživljavao. U mojoj glavi je sve tekstualno povezano u jednu cjelinu, sound je odličan, ima drivea, svirački se nema što za reći, sve je full na mjestu. Stilski je To TO!!  Jedini kompromis kod stvaranja Bronce je da nema žurbe! Volim ispričati priču, emociju ili biti samo kritičan u pjesmi, jer je to lakše nego davati karticu teksta o djelu sebe + kako biti objektivan u vlastitom igranju? Poanta je u igri i da igra traje što duže…da bude zabavna, da ti nešto donosi u trenutku..malo se buniš pa plačeš, smiješ se, ljutiš, paradiraš…“ – izjavio je Tvrtko Hopek, frontmen grupe LES, koji u  svojoj dugogodišnjoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

Grupu LES pratite na njihovom službenom Facebook profilu.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »