Novosti

Frenkie gost u novom spotu Urban Instinkta! Zajedno poručuju: „Ustani i kreni“!

Objavljeno:

Frenkie gost u novom spotu Urban Instinkta! Zajedno poručuju: „Ustani i kreni“!

Rapcore bend Urban Instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album „Spreman sve da dam“ na kojemu su ugostili legendu domaće hip-hop scene Edu Maajku i to na pjesmi "Daj joj keš" te jednog od najboljih MC-a na Balkanu - Frenkiea na pjesmi "Ustani i kreni".

Spot za pjesmu „Ustani i kreni“sniman je u Tuzli i Sarajevu pod redateljskom palicom Vedrana Haračića i ekipe Salt and Flow iz Tuzle, a pogledati ga možete na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=b32EPG-AVWw

„Sam spot i pjesma nose univerzalnu poruku svim ljudima da trebaju da se pokrenu, a ne da budu samo statični kritičar. Od naših stavova i odlučnosti zavisi sve što nam se događa. Želite li i dalje biti pasivni i promatrati kako vam život prolazi u žaljenju ili ćete se jednostavno pokrenuti, ujediniti i krenuti naprijed k pozitivnijoj i boljoj budućnosti. Ustani sa poda po kojem te gaze, obriši prašinu sa sebe, pusti glas i kreni ...Kreni i uzmi stvar u svoje ruke... Uzmi za svoje i naše bolje sutra!“ – poručuju članovi Urban Instinkta.

Na albumu „Spreman sve da dam“ se nalazi osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje ljudi u današnjem društvu. Samu glazbu ispunjavaju energični rifovi i ritmovi s dozom stila sličnog za rapcore bendove devedesetih godina kojeg možemo opisati u tri riječi - iskreno, istinito i realno!

Članovi grupe Urban instinkt:

Mirza Čardžić Charge – Bass gitara i vokal

Edo Muminović – Ritam i solo gitara

Mirza Halilagić Mita – Ritam gitara

Sead Hadžić Sejo – Bubnjevi

Cijeli album slušajte i na Deezeru:

https://www.deezer.com/hr/album/95184062

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »