Novosti

Soundtrack filma Aleksi - "Isprati od soli" grupe LES!

Objavljeno:

Soundtrack filma Aleksi - "Isprati od soli" grupe LES!

Ovogodišnji Pula Film Festival otvorila je premijera filma 'Aleksi' debitantice Barbare Vekarić, a najavljen je kao generacijski film s kojim će se poistovjetiti mnogo mladih na pragu tridesete.

Ususret zagrebačkoj premijeri filma - 20.listopada, donosimo vam spot za pjesmu „Isprati od soli“ grupe LES, koja je uz prethodni singl „Malo mjesto“, korištena kao jedan od pet score-ove u filmu.

„Jako mi je drago da je mladi i talentirani Tvrtko Hopek sudjelovao na soundtracku za film Aleksi i da smo koristili materijale iz filma za izradu spotova. Nadamo se da će cross-promocija filma Aleksi i Lesovog albuma Bronca koji bi trebao izaći krajem godine, biti uspješna, da će film motivirati gledatelje da preslušaju album i da će fanovi benda doći pogledati film. Ujedinit ćemo snage i tijekom promocije filma u nezavisnim kinima u nekoliko gradova Hrvatske krajem listopada. Iza premijera filma Aleksi nastupati će Les, čime ćemo gledateljima priuštiti cjelovitu večer zabave filma i glazbe. Svi se jako veselimo tome.“- izjavila je redateljica Barbara Vekarić.

I frontmen grupe LES – Tvrtko Hopek koji u svojoj dugogodišnjoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela, osvrnuo se na suradnju na filmu;

„Ispunila mi se velika želja. Oduvijek sam želio sudjelovati i napraviti glazbu za film. Umjetnost koja je u službi neke druge umjetnosti. Iako glazba i film idu rukom pod ruku uvijek postoji strah da pjesma neće u potpunosti biti pogođena. Trudio sam se tempom i tekstom opisati osjećaje glavnog lika kojeg igra Goran Marković. Opisati stanje lika u određenoj sredini u određenim okolnostima kroz pjesmu. Goran se s tim igra potpuno neopterećeno i prenosi tu emociju savršeno. Nakon prvog gledanja sam znao da je „ubodeno“ . Kada se sve privede kraju, pogleda se film, skupe i zbroje sva iskustva, osjećaj je fenomenalan. Hvala ti Barbara! Drago mi je da je pjesma „Isprati od soli“  izabrana kao najava za Aleksi“.

Pjesmu "Isprati od soli" slušajte i na Deezeru:

https://www.deezer.com/en/album/75287032

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »