Novosti

Nova pjesma „Niko“ Amela Ćurića o kojoj se na društvenim mrežama priča danima

Objavljeno:

Nova pjesma „Niko“ Amela Ćurića  o kojoj se na društvenim mrežama priča danima

Pjevač Amel Ćurić mjesecima je predano radio na novoj pjesmi i spotu koji je najavio nesvakidašnjom kampanjom na društvenim mrežama. Amel je i ovaj spot snimao u Hrvatskoj; sniman je u Zagrebu i u okolici Slunja i Zadra.

„Mislim da su ovakva vrhunska pjesma i kvalitetan tim dobitna kombinacija kada je riječ o ovom projektu“ – izjavio je Amel.

Videospot je radio poznati redatelj Dario Radusin, tekst Armin Šaković, dok su glazbu za pjesmu zajedno radili Amil Lojo i Šaković.

„Pjesma „Niko“ izazvala je reakcije ljudi i prije premijere zbog neobične kampanje koju je osmislio moj tim SalesForce, kojem se zahvaljujem na podršci. Veliko hvala i kolegama koje su podržale kampanju i na društvenim mrežama snimile kratki video govoreći samo „Amel Ćurić, niko“ - izjavio je Amel

Spot za novu pjesmu Amela Ćurića pogledajte na sljedećem linku:

Javnost se danima pitala koji je povod ovakvih mnogobrojnih objava, a Amel nam otkriva da su ga često pitali je li u svađi s nekim od kolega ili je neka šala u pitanju.

Naime, Amelove kolege i prijatelji iz javnog života objavljivali su storyje na Instagramu u kojima govore "Amel Ćurić, niko"- bez ikakvog objašnjena ili najave o čemu se točno radi.

Kampanju i novu pjesmu podržali su i Amelove kolege iz Hrvatske: Nives Celzijus, Matko Knešaurek i Katarina Baban. Video su snimili i sportaši Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Damir Džumhur, Amel Tuka, Asmir Begović i Emir Spahić, ali i druge Amelove kolege kao što su Ilma Karahmet, Aleksandar Radojičić, Mirza Selimović, Džejla Ramović, Ana Bavrka.

„Glavnu ulogu u spotu ima manekenka Aleksandra Stojaković, koja je mnogima vjerovatno poznata iz reklama s velikim zvijezdama, među kojima je i nogometaš Ronaldinho. Spot je sniman na više lokacija u Hrvatskoj i BiH, a zahvalio bih se i našim momcima iz HudHudPro koji su pomogli u snimanju nekoliko scena.“ - dodao je Ćurić

Kolege iz glazbenog svijeta koje su već čule pjesmu „Niko“ kažu da je ovo jedna od Amelovih najboljih pjesama da sada.

Novi singl Amela Ćurića slušajte i na Deezeru:

https://www.deezer.com/en/album/86483432

Amela Ćurića pratite na njegovom Facebook profilu.

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »