Novosti

Makedonski glazbeni virtuozi Papazz i Grozdanovski, predstavljaju svoju prvu autorsku kompoziciju

Objavljeno:

Makedonski glazbeni virtuozi Papazz i Grozdanovski, predstavljaju svoju prvu autorsku kompoziciju

"Memories / Spomeni” prva je pjesma makedonskog glazbenog dua – Gorana Papazza i Tanče Grozdanovskoga. Radi se o emocionalnoj instrumentalnoj kompoziciji inspiriranoj prekrasnim trenucima koji su se odvijali tijekom života samih autora, a nadaju se da će izazvati snažne emocije kod slušatelja.

Pjesma je odsvirana na saksofonu i gitari, a tonsko snimanje i produkciju potpisuje Tanče Grozdanovski.

Video spot za pjesmu snimljen je na Ohridu, a režiju potpisuje Gjoko Naumovski.

"Memories /  Spomeni” je najavna pjesma za album "Elegy" koji bi trebao biti objavljen ovog ljeta. Na albumu će se naći njihove autorske pjesme, ali i izvorne makedonske narodne melodije.

 ***

Biografija 

Goran Papazz (saksofonist, skladatelj)

Nastupao je u mnogim zemljama: Kini, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Austriji, Sloveniji, Rumunjskoj, Češkoj, Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Kosovu, Albaniji... Svojom virtuoznošću i blagim zvukom, makedonski saksofonist i klarinetist Goran Papazz dobitnik je brojnih nagrada i nagrada na natjecanju među kojima su: 1. nagrada na 23., 24. i 25. Natjecanja za saksofoniste Makedonije, te prva specijalna nagrada Međunarodnog natjecanja puhača u Beogradu.

Papazz je imao privilegiju nastupati s mnogim izvanrednim glazbenicima i orkestrima, uključujući: CEEC Jazz Big Band, Makedonski operni i baletni orkestar, Makedonsku filharmoniju, Skopski gradski puhački orkestar itd. Kao solist ili dio projekta, Papazz je nastupio na mnogim glazbenim festivalima kao što su: Exit, InMusic festival, Belgrade Calling, Prag City Festival, Taksirat, Špancirfest, D festival, Ohrid Calling, Alarm Festival itd.

 

Tanče Grozdanovski (gitarist, producent i skladatelj)

Jedan je od najutjecajnijih gitarista i glazbenih producenata u Makedoniji. Svira gitaru od svoje osme godine života. Tanče započinje svoju profesionalnu karijeru kao glazbenik i skladatelj 1994. godine osnivanjem grupe "Boomerang" u kojoj su Maja Grozdanovska-Pančeva i Marjan Atanasovski. Postoje brojni njegovi hitovi na makedonskoj glazbenoj sceni. Svojom virtuoznošću i prepoznatljivim zvukom smatra se jednim od najboljih gitarista u Makedoniji gdje je imao brojne suradnje s popularnim izvođačima kao što su: Kaliopi, Dario, Miki, Vlado Janevski, Tamara Todevska itd.

Tanče je danas gitarist pop dive Kaliopi, a nedavno je pokrenut zajednički projekt sa saksofonistom Goranom Papazzom s kojim pripremaju izvorne instrumentalne skladbe i obrade makedonskih originalnih pjesama koje će biti prilagođene za orkestralnu pratnju.

 

 

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »