Novosti

Pazite se, stigao je "Bijes" Urban Instinkta!

Objavljeno:

Pazite se, stigao je "Bijes" Urban Instinkta!

Album "Bijes" je drugi po redu studijski album tuzlanskog hardcore benda Urban Instinkt i od danas je službeno u prodaji!

Album sadrži osam pjesama, a skoro cijeli glazbeni materijal je nastao u vrijeme vrhunca pandemije korona virusa i lockdown-a o čemu i govori pjesma "100 days".

 Na albumu osim stalnih članova benda su učestvovali i Zoran Grbić iz benda Despotic Bullet na pjesmi "C'mon now" te Amer Kantardžić Sledž na pjesmama "100 Days" i "U.I.".

 Glazbu za album je napisao frontman benda Mirza Čardžić, osim pjesme "Milosti nema" koja su Mirza i Edo Muminović radili zajedno dok su tekstove na albumu pisali Mirza Čardžić, Tarik Šukalić Tare, Amer Kantardžić Sledž i Zoran Grbić Zoka. Album je sniman u studiju "Cirith Ungol", a producent albuma je Dražen Kecman. Omot albuma je radio Dejan Slavuljica.

 Članovi benda koji su svirali na albumu:

Mirza Čardžić Charge (bass i vokal), Edo Muminović (gitara), Mirza Mita Halilagić (gitara), Sead Hađžić Sejo (bubanj), Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokali) te kao gosti Zoran Grbić i Amer Kantardžić Sledž.

Popis pjesama s albuma:

 1. Intro
 2. 100 days
 3. U.I.
 4. Anarhija
 5. C'mon now
 6. Grad
 7. Milosti nema
 8. Istinom sam vođen
 9. Bijes

Cijeli album možete slušati i na streaming servisima:

https://bfan.link/bijes

Vezani sadržaji

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »