Novosti

KOLO SLAVUJ & FOLKLORELEKTRO predstavljaju singl “LIPA”!

Objavljeno:

KOLO SLAVUJ & FOLKLORELEKTRO predstavljaju singl “LIPA”!

Nakon objave prvih singlova Hajstra & Kaj mati u siječnju, cijelog albuma kolectrified u ljetu i singla Povi u prosincu prošle godine, Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata Kolo Slavuj i zagrebački duo Folklorelektro nastavljaju svoj umjetnički rad sa singlom Lipa.

 Autori pjesme su Hrvoje Crnić, Štefan Kocsis i Boris Harfman. Vokale pjevaju zbor ansambla Kolo Slavuj, a samu pjesmu producirao je duo Folklorelektro.

 Video spot za ovaj singl, sniman je u Beču (kamera: Stefan Domnanovich) i Zagrebu (kamera: Miran Krčadinac), a redatelji su B. Harfman i H. Crnić.

Kolectrified je nova i skupna produkcija Folklornog ansambla gradišćanskih Hrvata - Kolo Slavuj iz Beča i umjetničkoga dua iz Zagreba Folklorelektro koji čine komponisti Hrvoje Crnić i Boris Harfman. Tradicionalni narodni napjevi gradišćanskih Hrvata spojenih u zrcalu elektronike i eksperimentalne elektronike, nove estetike, umjetničkoga izražaja i pristupa glazbi. Tako je nastao novi glazbeni sadržaj kao simbioza ovih dvaju umjetničkih pravaca – tradicijska kultura i elektronska glazba. 

 

Streaming servisi:

singl Lipa : https://bfan.link/lipa

 album Kolectrified : https://bfan.link/kolectrified

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »