Novosti

„Tu se lomim“ naziv je zbirke poezije, Tvrtka Hopeka!

Objavljeno:

„Tu se lomim“ naziv je zbirke poezije, Tvrtka Hopeka!

Renomirani glazbenik i kantautor – Tvrtko Hopek, umjetničkog imena LES, objavio je svoju prvu zbirku poeziju pod imenom „Tu se lomim“! Zbirka se sastoji od tri dijela. Kompozicijski je pomno uređena i sastoji se od kraćih i duljih pjesama te pjesmovnoproznih uradaka.

Ljubav kao eros, vjekovna tema intimističke ili refleksivne lirike, našla je mjesto u Hopekovoj knjizi. Ona je obrađena kao ležerna, svakodnevna, no pomno promišljena i proživljena kategorija. Tome svjedoči pisanje iz mogućih situacija i događajnosti (npr. pjesma Tu se lomim), ali i refleksivnosti (npr. pjesma Nebo).

"Sad sam mirniji. Već dugo me "štipaju" ove pjesme koje nikako da pronađu svoje mjesto.  Čisti tekst je  puno siroviji i osobniji. Teže se sakrit. Glazba daje dodatnu dramu i atmosferu pa se u ritmu sakrije značenje. U "Tu se lomim" su svi doživljaji, prostori, ljudi i neljudi, usponi i padovi.. Razna zatvaranja nekih poglavlja u životu. Ovo je na neki način otvaranje novog samo ovaj put bez tona. Samo tekst. " – rekao nam je Tvrtko Hopek LES.

Poetički gledano, ovakva se poezija nalazi na križištu nekoliko diskurzivnih iskustava. S jedne strane rock poezija, s druge poezija u trapericama, s treće egzistencijalističko-intimističko poetsko iskustvo.

Osim pisanja poezije, Hopek s bendom, marljivo radi i na novim singlovima koje će uskoro objaviti pod svojom diskografskom kućom Menart.

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »