Novosti

„Gramofon“ je novi singl sarajevskog dvojca iNiD!

Objavljeno:

„Gramofon“ je novi singl sarajevskog dvojca iNiD!

iNiD je naziv novog glazbenog projekta u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju originalne Sarajlije - Damir Nevesinjac i Dado Džihan.

Njihov aktualni studijski uradak pod nazivom „Ulaz u slučaju opasnosti“, nedavno je objavljen pod okriljem diskografske kuće Menart, a njime uspješno spajaju najrazličitije utjecaje - rock-indie analogni zvuk i electro flertanje, bez poštivanja klasične forme i formule standardnih pjesama i kompozicija do četiri minute. S novog albuma, sada predstavljaju drugi službeni singl – pjesmu „Gramofon“!

„Gramofon tj. phonograf je ultra fascinantan izum. Još od kraja 19-tog vijeka je mega ideja sama po sebi. Kao format i kao nosač organiziranog zvuka i nota, nosi, između ostalog, još jednu žešće emotivnu tematiku - art formu koja se konstantno mijenja kroz multikulturna desetljeća. Kad mi je Damir poslao tekst s naslovom "Gramofon", meni se počelo mantati i vrtiti kao par upaljenih dekova i to na raznim brzinama. To se najbolje čuje na početku pjesme kada se selimo u zvuke prošlog stoljeća kao pjesma s radija gdje DJ pušta ploče starih šlagera sa festivala zabavne glazbe, naravno kod nas negdje na moru. Malo po malo, jedan fini gitarski rif je preuzeo groove i odnio šalu. Tako je pjesma nastala. Jedino od festivalskog šmeka je ostala brass sekcija koja se redovito pojavi na strateškim mjestima u aranžmanu pjesme.“ – rekao je Dado Džihan.

Tekst pjesme “Gramofon”, kao i većina mojih tekstova, odnosi se na naše potrošačko društvo u tranziciji. Opisuje pokušaje da se prilagodimo ostatku civilizacije imitiranjem onoga za što mislimo da je in ili cool. Mislim da smo se odavno izgubili na tom putu. Jako smo se zavrtili na ovoj ploči i tko zna kad ćemo se zaustaviti. Tekst je napisan prije desetak godina, ali je stajao i nije mu se dalo izaći sve do sada.“ – rekao je Damir Nevesinjac.

Streaming servisi:

Gramofon: https://bfan.link/gramofon

Album „Ulaz u slučaju opasanosti“: https://bfan.link/ulaz-u-slucaju-opasnosti

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »