Novosti

"Blanc & Noir" oduševile u Hrvatskom glazbenom zavodu!

Objavljeno:

U srijedu 13. ožujka, u maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, nastupile su turske pijanistice Yudum Cetiner i Selin Sekeranber, koje nastupaju pod imenom "Blanc & Noir".

Na njihov prvi koncert u Zagrebu, pristigli su brojni diplomatski predstavnici akreditirani u Hrvatskoj među kojima je bio i turski veleposlanik u Hrvatskoj Mustafa Babur Hizlan te predstavnici Yunus Emre instituta.

Stotinjak ljubitelja glazbe uživalo je u tradicionalnoj turskoj narodnoj glazbi koje „Blanc & Noir“ u svojim djelima kombiniraju sa zapadnim harmonijama i skladateljima poput Fazila Saya, Aşıka Veysela, Schuberta i Piazzolle.

Do sada su sudjelovale na brojnim, svjetski poznatim, glazbenim festivalima, a iza sebe imaju objavljena dva albuma "The Essence of Piano Duo" i "HANDS".

Osim glazbenog talenta, cure su sve prisutne oduševile svojom jednostavnošću i otvorenošću;

„Jako smo sretne što smo svirale u ovoj predivnoj, povijesnoj dvorani. Publika je bila susretljiva, tako da smo se ovdje osjećale kao kod kuće. Sretne smo i jer smo se nakon koncerta družile s publikom koja je pokazala veliki interes za naš aktualni album „HANDS“ – izjavile su Yudum i Selin.

„Blanc & Noir“ pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »