Novosti

LES s albumom „Bronca“ dolazi u Booze & Blues!

Objavljeno:

LES s albumom „Bronca“ dolazi u Booze & Blues!

Dugo najavljivani i iščekivani studijski album, grupe LES objavljen je pod okriljem Menarta, a uživo ga možete čuti 22.02.u pubu Booze and Blues u Zagrebu. Ulaz je besplatan!

Album „Bronca“ do sada je ostavio veliki utisak kako na publiku tako i na glazbenu struku. Iako Hopekov vokal, uglavnom uspoređuju s legendarnim Urbanom što mu poneki glazbeni kritičari zamjeraju, drugi su složni oko toga je da „Bronca“ jedno kvalitetno diskografsko ostvarenje.

„Radi se o pravom dijamantu domaće glazbene scene, “Bronca” uistinu sjaji zlatnim sjajem i dokazuje kako hrvatska pop-rok glazba danas može itekako biti kvalitetna i zvučati svježe.“ – Maja Trstenjak (Soundreport).

„Glazbeno gledano, riječ je o sjajnim indie rock pjesmama koje kao da su nastale kombiniranjem opusa grupe Laufer i onoga što je kasnije Urban stvarao sa svojom pratećom četvorkom. Iako je pravo zadovoljstvo slušati doista odlične pjesme koje se nalaze na ovom albumu, pomalo je bizaran taj kopirani autorski rukopis Urbana & 4. Štoviše, na momente LES nudi pjesme koje bi Urban i te kako poželio kao svoje jer je riječ o stvarno odličnim pjesmama sjajnih aranžmana i izražajne energije, čak i potencijalnim velikim hitovima.“ – Dubravko Jagatić (Nacional).

Ilko Čulić ga je u Expressu uvrstio u 10 najboljih domaćih izdanja, objavljenih u prošloj godini;

„Dok pjevanje i stihovi zvuče kao dojmljiva posveta starom Urbanu, Tvrtkova gitarijada je puno više na tragu Yannisa Philippakisa iz Foalsa, što sugerira da za Lesa što prije treba osloboditi mjesto u modernom rock mainstreamu.“

„Album obiluje bogatim instrumentalnim podlogama, distorzirane gitare ovdje zvuče mekano i melankolično, bas dionice su nenametljive, a kroz sve je provučena melodija gudačkih instrumenata koji me podsjećaju na glazbu grupe Ashes You Leave!“ – Mihael Španić (SoundGuardian).

„Sve to što smo na ovaj album htjeli snimiti, upisati i pokazat,..Učinili smo to. Ponosno mogu reći da imamo odličan album. Puno toga se dogodilo za vrijeme nastanka materijala. Od ideje da se napravi samo jedan singl („Obale rijeke“) i završnog ispita na SAE institutu („Gori“, „I srce Ti“, „Zovem se“) , preko dugometražnog filma ALEKSI („Malo mjesto“, „Krijesnice“, „Isprati od soli“) do cijelog albuma od 12 pjesama koji smo nazvali „Bronca“. Svaki put kad sviramo te stvari imam osjećaj kao da sve iznova gradimo i svaki put je bolje..iznenađuje me koliko su mi ove stvari super. Nikad prije ih nisam tako doživljavao. U mojoj glavi je sve tekstualno povezano u jednu cjelinu, sound je odličan, ima drivea, svirački se nema što za reći, sve je full na mjestu. Stilski je To TO!! Jedini kompromis kod stvaranja Bronce je da nema žurbe! Volim spričati priču, emociju ili biti samo kritičan u pjesmi, jer je to lakše nego davati karticu teksta o djelu sebe + kako biti objektivan u vlastitom igranju? Poanta je u igri i da igra traje što duže..da bude zabavna, da ti nešto donosi u trenutku..malo se buniš pa plačeš, smiješ se, ljutiš, paradiraš…“ – izjavio je Tvrtko Hopek, frontmen grupe LES, koji u svojoj dugogodišnjoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

Cijeli album „Bronca“ slušajte na streaming servisima i vidimo se u subotu 22.02. s početkom u 20:30 sati u pubu Booze and Blues!

Sve informacije o promociji albuma pratite na facebook eventu.

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »