Novosti

Višestruki dobitnici Porina- Kavaliri iz Bednje i Kvartet Gubec predstavljaju pjesmu „Ne Verškevemu briegu“!

Objavljeno:

Ne Verškevemu briegu nova je, i istovremeno stara, legendarna popevka iz bednjanskog kraja. Ovog puta snimljena je u autohtonoj izvedbi višestrukih, zagorskih dobitnika Porina – glazbenog etno sastava Kavaliri iz Bednje, nastaloj u suradnji s vokalnim Kvartetom Gubec.

Glazbu i tekst potpisuje Josip Genc, obradu Rajko Suhodolčan i Danijel Češnjaj, a za videprodukciju zaslužan je Božidar Horvat (UHD 4K).

Spot za pjesmu Ne Verškevemu briegu pogledajte na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=hLFxrs8wfmY

„Pjesma Ne Verškevemu briegu ujedno je i glazbeni završetak poznate, ekranizirane predstave „Bednjanska svadba“ u izvođenju (nekadašnjeg KUD-a Franjo Sert), današnjeg KUD-a Josip Genc iz Bednje. Dragocjenim promicateljima zavičajne kulturne baštine, ovim se putem zahvaljujemo na arhivskim snimkama koje su nam dragovoljno ustupili za produkciju ovog video spota. „Bednjanska svadba“ traje već desetljećima, a isto toliko dugo u bednjanskom kraju, pjeva se i popevka - Ne Verškevemu briegu! Sada je i šira publika ima priliku čuti i vidjeti“ – izjavili su Kavaliri.

Kavalire pratite na njihov službenom facebook profilu.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »