Novosti

Tko su svi ti ljudi? – pitaju se Rundek & Ekipa novim singlom kojim najavljuju izlazak dvostrukog EP-ja BRISANI PROSTOR!

Objavljeno:

Tko su svi ti ljudi? – pitaju se Rundek & Ekipa novim singlom kojim najavljuju izlazak dvostrukog EP-ja BRISANI PROSTOR!

Nakon intimnog i kontemplativnog Unutarnjeg glasa koji je objavljen na hrvatskom i engleskom jeziku, Rundek & Ekipa donose novi singl, bržeg i  čvršćeg ritma pod imenom „Tko su svi ti ljudi“! Obje pjesme naći će se na nadolazećem studijskom izdanju, BRISANI PROSTOR!

Stihove je napisao Roko Crnić, kompoziciju su postavili Silvio Bočić i Roko Crnić, aranžman je djelo Ekipe, a muzičku produkciju potpisuje Darko Rundek. 

O stihovima pjesme Tko su svi ti ljudi 

Roko Crnić: „Tekst je inspiriran pitanjem ljudskosti i svime što gravitira oko tog pitanja. Nije lako uperiti prst. Perspektiva mijenja sve. Prisutnost. Prisutnost oslobađa i otvara potrebu za buđenjem potencijala ljudskosti u društvu koje luduje – izluđuje.“ 

Darko Rundek: „Koja je moja uloga? U kojoj cjelini? Što mi je činiti? Sad!

Iz slušanja pjesme unutarnjeg glasa, koji nas zove, izbačeni smo u sudjelovanje u aktualnom trenutku, u vanjskom svijetu koji više nije onaj koji smo mislili da poznajemo. Iz skladišta uloga koje smo navikli igrati, nameću se naši uobičajeni karakteri, ali više ni jedan nije prikladan. Tko su svi ti ljudi koji ne znaju šutjeti?“

Video za pjesmu je kreirao Roko Crnić 

Rundek & Ekipa već dvije godine  improviziraju, pišu, snimaju i miksaju dvostruki EP BRISANI PROSTOR. Ovo je izdanje proizašlo iz sretnog susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljene povodom obljetničke turneje Apocalypso NOW 2017-te godine, koja je dobila ime Ekipa. Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pjesama MURA MURA (Menart) s pjevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša. 

Pjesmu „Tko su svi ti ljudi“ slušajte i na streaming servisima:

https://backl.ink/142457202

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »