Novosti

„Božić je došel“, nova je kajkavska popevka Rajka Suhodolčana, Mirka Švende Žige i ŽVS Kušlec!

Objavljeno:

„Božić je došel“, nova je kajkavska popevka Rajka Suhodolčana, Mirka Švende Žige i ŽVS Kušlec!

„Ideja za novu pjesmu – „Božić je došel“, nastala je prilikom jednog susreta s mojim dragim prijateljem, spisateljem i pjesnikom, velečasnim Milanom Maksimilijanom Hercegom. Kroz taj naš razgovor uz kavicu, ustanovili smo da već dugo u eteru nije bilo nove božićne popevke na kajkavskom dijalektu i da on ima jedan tekst koji bi volio uglazbiti. Meni se taj njegov topli i iskreni tekst svidio na prvu pa sam uz pomoć vrsnih domaćih glazbenika (Dalibor Grubačević, Tomislav Presečki, Mario Klarić, Vedran Krklec i Davor Totović), vrlo brzo ispunio Maksovu želju te smo popevku „Božić je došel“ odmah snimili u studiju Davora Totovića u Tugonici. . Video je snimljen pod patronatom mojeg dugogodišnjeg suradnika Božidara Horvata i niš nam drugo ne preostaje nego da se veselimo Božiću uz popevku „Božić je došel“ – rekao je autor glazbe Rajko Suhodolčan.

Rajkovom pozivu na suradnju rado se odazvao i njegov kolega i dragi pajdaš Mirko Švenda Žiga i djevojke iz vokalne skupine Kušlec iz Konjščine pod stručnim voditeljstvom Irene Kušec Kovinčić koji su otpjevali svoje vokalne dionice s radošću i veseljem.

U vještoj organizaciji sveprisutnog velečasnog Maksa snimljen je i popratni video broj u kominskoj proštenjarskoj Crkvi sv.Tri kralja. U spotu se pojavljuju i dječica iz dječjeg vrtića Pčelica iz Bisaga gdje je vlč. Maks župnik.

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »