Novosti

BLUBIRD objavljuje "Fresh" za SONY label!

Objavljeno:

BLUBIRD OBJAVLJUJE „FRESH“ ZA SONY LABEL!

Regionalni electro duo BLUBIRD predstavlja svoj novi singl i spot pod nazivom „Fresh“ koji posredstvom Menarta, regionalnog zastupnika za Sony Music, izlazi za jednu od najvećih izdavačkih kuća u svijetu glazbe.

Nakon 2CELLOS, Blubird je prvi projekt iz ovog dijela Europe koji je globalni muzički gigant preuzeo, što dovoljno govori o kvaliteti slovenskog dvojca koji čine poznati producent Damjan Jovič i DJ Tadej Gujt a.k.a. DJ Dey, resident DJ Cirkusa, jednog od najpoznatijih slovenskih dance klubova.

Kao što i samo ime sugerira, „Fresh“ predstavlja svježu, modernu verziju istoimenog singla s albuma „Emergency“ koji su legendarni Kool & The Gang objavili 1984. godine.

 Blubirdova obrada zarazna je electro pop pjesma sa svim karakteristikama pravog hita, a i atraktivan spot koji je režirao i snimio Blaž Hojžar prati tu bezbrižnu, vedru notu samog singla.

Spot za „Fresh“ možete vidjeti na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=7HRpBXcz4R4

 „Jako volimo glazbu koja je nastala u 70-im i 80-im godinama pa stoga uvijek tražimo dobru ideju za sample ili cover koji se može primijeniti na neki originalan i kreativan način. Fresh je upravo takva stvar i zato je već dugo vrijeme sviramo na nastupima. S vremenom smo toliko zavoljeli tu našu verziju da smo je odlučili objaviti. Ideja je od samog početka bila da pjesma bude u Chill House Tropical stilu i da tekst otpjeva ženski vokal (za razliku od originala), što je i napravila naša prijateljica Martina Šraj (Ina Shai) koja živi u Londonu i tamo stvara svoju karijeru. Mislim da smo pjesmu vrlo dobro prilagodili današnjem vremenu te da će imati pozitivan feedback zbog svoje energije i stila“, rekao je Damjan Jovič.

 Svoj renome Blubird su izgradili kroz odlične, zapažene nastupe diljem Europe pa se tako na njihovoj karti svojedobno našao i londonski The Egg te Opium u Barceloni, dok su u Hrvatskoj svoju kombinaciju chillouta, dancea, deep housea, r'n'b-ja, nudisca i indie dancea predstavili u zagrebačkom klubu Best te na Ultra Beachvilleu u Splitu.

Uz standardni DJ set, Blubird često na svojim nastupima ugošćuje i druge glazbenike, uvodeći u svoj zvučni univerzum i live vokale, gitaru, klavir, saksofon i druge instrumente kojima dodatno obogaćuju ionako upečatljiv show.

………………………………………………………………………………………………………

Blubird pratite na njihovoj službenoj web stranici te na:

Soundcloudu / Facebooku / Instagramu / Twitteru / YouTubeu

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »