Novosti

Letu Štuke i Dubioza kolektiv udružili snage u novoj pjesmi "Zemlja gori"!

Objavljeno:

Letu Štuke i Dubioza kolektiv udružili snage u novoj pjesmi "Zemlja gori"!

‘POJAČAJ DO FOSNE TE DEČKE IZ BOSNE’!

Vijest da su Letu Štuke i Dubioza Kolektiv udružili snage u pjesmi ‘Zemlja gori’ sigurno će pobuditi veliki interes i razveseliti njihove štovatelje diljem regije. Autor teksta i glazbe Dino Šaran vrlo kratko se osvrnuo na pjesmu koja ujedno službeno najavljuje izlazak četvrtog studijskog albuma Letu Štuke pod nazivom „Topla voda“;

 ‘Čovjek ili robot? ’Zemlja gori’ je satirična poskočica o preskakivanju homo sapiensa u lancu prehrane. Htio sam imati taj autentičan zvuk Dubioze na albumu. Inače, na svakom drugom albumu volim imati neku pjesmu za folkoteku, a ovo je jedna takva pjesma. Koliko god se mi približavali zapadu, ipak je ovo Balkan. Mene uvijek inspirira ono što je oko mene. Ne želim se truditi da zvučimo kao neki indie bend iz New Yorka’. 

Iza aranžmana i produkcije stoji Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv, a o nastaloj suradnji Dubioza je poslala kolektivnu izjavu:

Mi smo se sa zadovoljstvom odazvali na poziv za suradnju jer se kolega Šaran još jednom pokazao kao istinski vizionar i svojim tekstom anticipirao gorući problem odlijeva mozgova i akutnog nedostatka radne snage. Upravo ovih dana, Vlada kantona Sarajevo je donijela akcioni plan preustroja javnog komunalnog poduzeća RAD i njegove prenamjene u javno komunalno poduzeće koje će razvijati i proizvoditi vještačku inteligenciju za izvoz u Njemačku. S nestrpljenjem se očekuje prvi rezultati ovih aktivnosti.’

Letu Štuke ovih dana privode kraju svoj četvrti studijski album koji će pod imenom „Topla voda“ (Menart) izaći sredinom studenog nakon čega će uslijediti njegova regijska koncerta promocija gdje ih već 17.11. očekujemo u Zagrebu, u Velikom pogonu Tvornice kulture, 30.11. u Ljubljani u Orto Baru, 22.12. u Beogradu u Domu omladine, a u prvoj polovici 2019. na red dolazi i Sarajevo.

Na novom albumu, kako i sam Šaran - autorski motor benda, ističe možemo očekivati devet pjesama u kojima se isprepliću društveno angažirane teme s onim ljubavnima. Budući da inspiraciju pronalazi u svom životu, sve što se događa oko njega pokušava to ljudima prezentirati bez neke banalnosti za koju smatra da je ionako danas ima previše.

Režiju pratećeg video broj potpisuje Admir Švrakić koji je sa Štukama već surađivao na spotu za singl ‘Supermarket’, a o iskustvu sa snimanja izjavljuje:

Kada Dino Šaran napiše pjesmu, a Dubioza Kolektiv i Letu Štuke  je ožive svojim zvukom, nije teško nadoći na ideju za video spot. Pokušali smo da vizualiziramo našu stvarnost u kojoj umišljamo da smo bitniji od onoga što ustvari jesmo. Spot je paralelni svijet realizma i apstrakcije glavnog lika kojeg glumi Dino. Poslove obično ostavljamo nedovršene, dok se  kreditno zadužujemo kako bi financirali izlaske vikendom. Kruha i igara, dok nas robot sve ne zamjeni.

U spotu se uz Dina pojavljuju i ostali članovi Štuka, a u svojim prepoznatljivim odorama uloge su dobili i članovi Dubioza Kolektiv.

Karte za zagrebački koncert u Tvornici kulture iznose 95 kn, a mogu se nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima:

Ticketshop.hr

- Dirty Old Shop (Tratinska 18)

- Rockmark (Berislavićeva 13)

- Dallas Records (Paromlinska 49/1)

- Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2A)

Za kraj ostavljamo Dinov zaključak: „Pojačaj do fosne te dečke iz Bosne!

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »