Novosti

Glazbeni virtuozi David Kumpare na klarinetu i Sandro Vešligaj na klaviru predstavljaju novi album „Cro-Classic-Ethno 2“

Objavljeno:

Glazbeni virtuozi David Kumpare na klarinetu i Sandro Vešligaj na klaviru predstavljaju novi album „Cro-Classic-Ethno 2“

Ljubitelji klasike od danas mogu svoje fonoteke popuniti s još jednom odličnim izdanjem.

Krajem 2019. godine, komorni duo Kumpare – Vešligaj, predstavili su svoj album prvijenac kojeg su nazvali „Cro-Classic-Ethno“, a tijekom prošle godine, koliko su epidemiološke prilike dozvoljavale, predstavljali su ga diljem Hrvatske i za njega dobili samo pohvale.

Kao rezultat višegodišnjeg rada na izvedbama i interpretaciji djela hrvatskih skladatelja i poticanju pisanja novih skladbi za ovaj duo, danas, kao logičan slijed, dolazi nam drugi album kojeg su nazvali „Cro-Classic-Ethno 2“.

Baš kao i njegov prethodnik, ovaj album okupio je hrvatske skladatelje za klarinet i klavir kojima je osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama, zajednička i inspiracija folklorom.

Na albumu „Cro-Classic-Ethno 2“ nalaze se djela Brune Bjelinskog, Emila Cossetta, Branka Okmace i Đeni Dekleve Radaković.

Za snimanje i mastering zadužen je bio Aldo Spada, dok se kao glazbeni producenti potpisuju Aldo Spada, David Kumpare i Sandro Vešligaj. Za vizualno oblikovanje ovog albuma bila je zadužena Liberta Mišan. Izvršni producent je Sandro Vešligaj, a urednik izdanja Tibor Šehtl.

Album „Cro-Classic-Ethno 2“ sniman je u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

***

David Kumpare (Pula, 1992.) maturirao je u klasi Branka Škare, prof. na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. art. Davora Rebe. Jedan semestar proveo je na unutarnjoj razmjeni kod doc.art. Davorina Brozića. Pohađao je brojne seminare i satove usavršavanja kod brojnih istaknutih klarinetista i pedagoga. Imao je zapažene rezultate na solističkim i komornim natjecanjima. Uz stalnu koncertnu djelatnost djeluje i kao orkestralni glazbenik - surađivao s orkestrom Opere B.B. i Opere HNK-a Ivana pl. Zajca. Zaposlen je kao nastavnik klarineta i voditelj puhačkog orkestra na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka.

Sandro Vešligaj (Pula, 1991.) maturirao je na klavirskom (u klasi Biserke Kuhta, prof.) i teorijskom odjelu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Pula. Na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava preddiplomski i diplomski studij klavira pod mentorstvom izv. prof. art Vladimira Babina, a obranom specijalističkog rada 2016. završava i poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na Muzičkoj akademiji Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike. Sudionik je i dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Zaposlen je u zvanju višeg asistenta na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

 

Donosimo vam i popis skladbi s albuma „Cro-Classic-Ethno 2“ :

 1. Emil Cossetto: Pet karaktera - Allegro
 2. Emil Cossetto: Pet karaktera - Idillico
 3. Emil Cossetto: Pet karaktera - Giocoso
 4. Emil Cossetto: Pet karaktera - Triste
 5. Emil Cossetto: Pet karaktera - Scherzoso
 6. Branko Okmaca: Tema s varijacijama
 7. Đeni Dekleva Radaković: Divertimento istriano
 8. Bruno Bjelinski: Poesis - Svečana pjesma
 9. Bruno Bjelinski: Poesis - Žalobna pjesma
 10. Bruno Bjelinski: Poesis - Pjesma rugalica
 11. Bruno Bjelinski: Poesis - Pjesma o ljubavi
 12. Bruno Bjelinski: Poesis - Prkosna pjesma
 13. Bruno Bjelinski: Poesis - Rondo

 

Cijeli album slušajte i digitalno:

https://backl.ink/144420139

 

Vezani sadržaji

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »