Novosti

Martin Žunec: od eksperimentalne alternative do belkanta

Objavljeno:

Martin Žunec: od eksperimentalne alternative do belkanta

Mladi pjevač Martin Žunec, rođen 22. studenog 1992. slojevita je pojava! On je vokalist, multi-instrumentalist, producent i autor čiji lik i djelo povezujemo s bendovima poput Porto Morto (kao jednog od suosnivača) i Bordo Projekta.

Njegovo glazbeno putovanje započelo je igrom na očevim instrumentima, a raslo kroz nastupe u zagrebačkim klubovima i suradnji s poznatim imenima estrade.

Bordo Projekt pokrenuo je kao svoj alias kroz kojeg surađuje s drugim pjevačima koji mu gostuju na pjesmama. Glavni cilj projekta je bilo kratkotrajno "istraživanje" hrvatske glazbene scene, točnije medijskih i radijskih protokola uz određeni rok trajanja cijele priče.

Sigurnim koracima, Martin svoj glazbeni put nastavlja u diskografskoj kući Menart, a prva pjesma koju predstavlja je balada „Ako ne za nas“.

Spot je snimljen u lounge bar-u uredskih prostora Wespa u Zagrebu, a režirao ga je Krešendo Kreativa.

„U svijetu prepunom emotivne plastike malo je toga ostalo vrijednog borbe, a o tome govori i ova pjesma – za što drugo ako ne za nas? Kad nešto vrijedi i kad nas nadahnjuje, to treba čvrsto uzeti i održavati jer takvo nešto je u današnje vrijeme luksuz i rijetkost. Također se nadam da pjesme poput ove mogu blago preodgojiti ljude koji su zapeli u nekom sivilu ili im treba mali poguranac da im se opet vrati optimizam i vjera u ono nešto lijepo jer toga itekako ima. Pjesmu sam napisao u trenutku revolta prema pesimističnim stavovima i izjavama da više nema kvalitetnih ljudi i istinske ljubavi u današnjem svijetu. Taj refren je jednostavno izletio iz mene dok sve ostalo nije bilo teško ukomponirati u temu.“ – rekao je Martin Žunec

 

Pjesma je dostupna na svim digitalnim servisima: https://bfan.link/ako-ne-za-nas

 

Martina pratite na društvenim mrežama Instagram i Facebook

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »