Novosti

Novi Manntrin album je napokon izašao, a bend se pun dojmova vratio s europske turneje

Objavljeno:

Novi Manntrin album je napokon izašao, a bend se pun dojmova vratio s europske turneje

Danas je izašao dugo najavljivani novi album Manntre. Kad čujete album “Kreatura”, odmah znate: Ovo je Manntra! Kombinaciju metal riffova, hard industrial zvukova i tradicionalnih narodnih instrumenata bend svladava kao nitko drugi.

 

Sama najava novog albuma izazvala je velik interes pa je album „Kreatura“ skupio fantastične brojke na streaming servisima. U prvom tjednu od izlaska, premašena je brojka od 500.000 streamova samo na Spotifyju, a rasprodani su i svi box setovi na bendovoj službenoj stranici.

Dosad su s nadonalazećeg albuma objavljeni singlovi „Nightmare“, energična, melodična i zarazna pjesma, zatim„Tanz“ gdje je odlično prikazana ljubav i strast između lovca i lovine.

Uslijedio je „Volhov“ odnosno Veleš, Bog podzemlja, čarolije, ali i glazbe. U pjesmi je opisana njegova moć kako su je ondašnji ljudi doživljavali i ono što je njima značio u tamnim i starim vremenima.

Vizualno potpuno drugačiji video Manntra je donijela u spotu za pjesmu „Silvermoon“, a u njemu su istražili mračne mitove istarskih šuma i legendi.

 

Zadnja pjesma koja je najavila ovaj odličan album je „Königsmord“ koji u prijevodu znači ubojica kralja i ta je pjesma zapravo bila najbolja uvertira za album koji danas predstavljaju.

 

Bend se prije nekoliko dana napravio pauzu svoje europske turneje na koju se ponovno vraćaju u studenom ove godine.

 

"Turneja je završila s otprilike 20 koncerta odsviranih u Njemačkoj i Švicarskoj. Start je bio na festivalu Plague Noire na sjeveru Njemačke, a turneju smo za zada završili također na sjeveru Njemačke na legendarnom Wacken Open Airu gdje dnevno dođe preko 100 000 ljudi.

Imali smo priliku snimiti naš prvi audio/video live za koji se nadamo da će vidjeti svjetlo dana još ove godine! Veselimo se povratku u Njemačku na jesen gdje idemo na samostalnu turneju gdje nas očekuje 8 koncerata. Nadamo se da se vidimo uskoro i u Hrvatskoj!" – rekao je Marko Matijević Sekul

 

Do kraja ove godine slijede veliki koncerti u Hamburgu, Berlinu, Hanoveru, Frankfurtu, Munichu, Leipzigu, Stuttgartu, Dortmundu, a sve detalje oko nastupa pratite na stranici https://manntra.hr/tour/

 

Donosimo popis pjesama s novog Manntrinog albuma:

 1. Volhov
 2. Nightmare
 3. Tanz
 4. Devour
 5. Konigsmord
 6. Black
 7. Kreatura
 8. Silvermoon
 9. Not Guilty
 10. Oblivion
 11. Secret
 12. So ist das leben feat. Micha In Extremo

 

Cijeli album „Kreatura“ dostupan je na svim digitalnim servisima: https://bfan.link/kreatura

 

 

Manntru pratite na njihovom facebooku i na službenoj stranici www.manntra.hr

Vezani sadržaji

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »