Novosti

Stanje u svojoj zemlji Urban instinkt prikazao je kroz pjesmu „Bijes“!

Objavljeno:

Stanje u svojoj zemlji Urban instinkt prikazao je kroz pjesmu „Bijes“!

Odličan tuzlanski rapcore band, Urban instinkt, iz svoje je perspektive prikazao stanje u svojoj zemlji. Pod producentskom palicom svog novog producenta Dražena Kecmana, krajem srpnja u studiju Cirith Ungol snimili su pjesmu „Bijes“ koju poslušajte na sljedećem linku:

Tematika ove pjesme je usko povezana sa stanjem ljudi i prije svega radnika u našoj regiji. Radnici su više-manje potlačeni, rade u nenormalnim uvjetima, vlasnici i firme ih iskorištavaju na najgori mogući način, a pritom traže da im oni budu zahvalni na bilo čemu što im oni pruže. To je jednostavno nedopustivo.“o novom singlu rekli su članovi Urban instinkta

Pjesma „Bijes“ prvi je singl kojim Urban instinkt najavljuje novi album koji planiraju dovršiti do proljeća sljedeće godine. Iz benda poručuju da će, kao i njegov prethodnik, biti brz, konkretan i žestok!

Postavu benda čine Mirza Čardžić Charge (bas gitara i vokal), Edo Muminović (ritam i solo gitara), Mirza Halilagić Mita (ritam gitara) i Sead Hadžić Sejo (bubnjevi).

Svoj novi singl bend je posvetio svom preminulom prijatelju Mikiju Kojotu!

Novu pjesmu Urban instinkta slušajte i digitalno:

https://backl.ink/142657913

Urban instinkt pratite na njihovom Facebooku

Vezani sadržaji

  • O nama

    MENART je izdavačka kuća osnovana 1997. godine i od tada se uspješno razvija u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

    Kontaktirajte nas O nama
  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

  • Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »