Novosti

„Groblje pjesama“ novi je album koji predstavlja Miki Solus

Objavljeno:

„Groblje pjesama“ novi je album koji predstavlja Miki Solus

Kantautor Miki Solus izbacio je novi album „Groblje pjesama“ koji sadrži čak dvadeset i jednu pjesmu.

Riječ je redom o zaboravljenim, odnosno „pokopanim“ pjesmama koje iz raznoraznih razloga nikada nisu ugledale svjetlo dana. Sve pjesme snimljene su uživo u SIPA studiju i izvedene samo uz gitaru i vokal.

„Groblje pjesama“ su najavila dva singla – 1000 radijatora i Čokoadni zec, a na ovom albumu Miki je po prvi puta snimio obradu neke pjesme – Javorovu granu koju je izvorno napisao Milan Manojlović Mance.

Produkciju svih pjesama potpisuje Silvio Pasarić, a za naslovnicu albuma zaslužna je Hana Librenjak.

Koncertna promocija albuma održat će se u Zagrebu 7. 6. 2024. u caffe baru Crni mačak, a ulaznice se od danas mogu nabaviti na linku:

https://www.entrio.hr/event/miki-solus-promocija-albuma-groblje-pjesama-18921

 

„Za ovaj album najveći je krivac otočna zemlja Tajvan. Naime, prije godinu dana moj kahonist Ivan Strahija pobjegao je u dotičnu zemlju na Erasmus, a ja sam istovremeno dobio želju za snimanjem novog materijala, no s obzirom na to da u njegovoj odsutnosti nisam mogao snimati nove pjesme u bendovskom aranžmanu, odlučio sam uzeti lopatu, otići do groblja na kojem sam pokopao puno starih pjesama, te ih sve iskopati, prosvirati i napokon snimiti. Istina je da sam oduvijek želio snimiti ovakav minimalistički album, samo uz gitaru, jer i sam u zadnje vrijeme najviše slušam takvu glazbu – Daniela Johnstona, Manceta, Nicka Drakea itd. Pokušao sam sažeti broj pjesama na neki malo manji, racionalniji broj , ali razum me nije slušao, ili ja njega, te sam u konačnici odlučio staviti na album dvadeset i jednu pjesmu od tridesetak snimljenih. Ove pjesme nisu veliki hitovi na koje će publika odvaliti i puštati na kućnim partijima, već su to glazbeni brojevi idealni za mirna jutra na WC-u ili za tiho uspavljivanje i slatke snove. U svakom slučaju, moje mrtve pjesme su uskrsnule i sada lutaju bespućima interneta i poput zombija šire zarazu tražeći svoje žrtve. Sretno vam bilo!“ – rekao je Miki Solus

Popis pjesama:

Topli sendviči u raju

Ne volim gužve

Sluzavi izvanzemaljci

5000 balona

Das ist schon

Imao sam psa

Sanjam mandarine

Very stupid song

Javorova grana

Australija

Spavam

Britney, hit me

Avion

Izgubit ćemo tekmu

Helikopter

Bubamara

Boce bune meda

1000 radijatora

Edo

Rumunjska

Čokoladni zec

 

Cijeli album „Groblje pjesama dostupan je na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/miki-solus-groblje-pjesama

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »