Novosti

Anezi – Pokaži mi put : Pjesma nastala kroz jednu spontanu ideju, kreaciju i divno druženje

Objavljeno:

Anezi – Pokaži mi put : Pjesma nastala kroz jednu spontanu ideju, kreaciju i divno druženje

Foto: Promo

 

Pokaži mi put je treći Anezin singl nastao 2017. god. u suradnji s Bojanom Šalamonom Shallom i Borisom Kapetanom, koji su s Anezi koautori glazbe, i s Danijelom Borovnjak, koja je s Anezi koautorica teksta. Predrag Martinjak Peggy i Bojan Šalamon Shalla zajedno potpisuju vrlo radiofoničan elektro-pop aranžman.

Stjecajem okolnosti tada, na samom početku Anezine javne pjevačke karijere, pjesma nije dobila svoje službeno izdanje iako je na YouTubu objavljena 2017. god. zajedno sa spotom, te do sada broji preko sto tisuća pregleda.

 

Pogledajte spot -

Budući da je u pripremi akustično izdanje ove pjesme, s kojom Anezi nastavlja svoje akustične projekte, nastala je želja šire predstaviti ovu originalnu verziju jer se radi o pjesmi pozitivne tematike i veselog ritma.  

Pjesma je nastala kroz jednu spontanu ideju, kreaciju i divno druženje s polaznicima i predavačima programa koji je Anezi tada polazila na MPA akademiji u Zagrebu.

Isto kao audio, i video za ovu pjesmu je nastao kroz spontanu ideju. Bez ikakve pompozne produkcije, bez redatelja, posebnog scenarija, šminkera, stilista, frizera i bez posebne pripreme spot je snimljen na MPA akademiji u samo četrdeset minuta.

Boris Kapetan, jedan od koautora glazbe, bio je i snimatelj spota. Snimao je deset minuta dok je Anezi pjevala pjesmu, a trideset minuta snimao je Anezi u raznim prostorijama akademije, zajedno s koautoricom teksta Danijelom Borovnjak. One su odglumile neke scene nastanka pjesme na akademiji, ne daleko od onoga kako je stvarno i bilo. Kasnije se za vrhunsku montažu spota pobrinuo Matijas Knežević.

Interesanto je da su, u posljednje tri godine od kako je pjesma na YouTube-u, mnogi znali Anezi reći da im je upravo taj spot jedan od dražih njenih, jer zrači prirodnošću i spontanošću. Anezi na to kaže: “To zaista i je tako bilo i takva sam najviše i privatno, jednostavna i nasmijana, okružena ljudima koji me vole i podržavaju.”   

 

Pjesmu “Pokaži mi put” slušajte I digitalno:

https://backl.ink/142450288

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »