Novosti

Iz filma Aleksi, redateljice Barbare Vekarić, LES vam predstavlja „KRIJESNICE“ !

Objavljeno:

Iz filma Aleksi, redateljice Barbare Vekarić, LES vam predstavlja „KRIJESNICE“ !

„Krijesnice“ je jedna od  pjesama koje će se naći na nadolazećem albumu „Bronca“ grupe LES, a korištena je i kao jedna od zvučnih kulisa u dugometražnom filmu „Aleksi“, redateljice Barbare Vekarić.

Pjesma je snimana je u studiju „Morris“ pod čvrstom rukom Nevena Marinca, a za prateći video spot korišteni su kadrovi iz filma.

„Barbara je odlično izabrala kadrove za spot. Ne otkriva previše radnju onima koji film  još nisu pogledali, a dovoljno je atraktivno…svaka čast Barbi. Kapa do poda…ljubim ruke!“ – izjavio je frontmen grupe LES, Tvrtko Hopek.

Uz prethodna dva singla „Isprati od soli“ i „Malo mjesto“, pjesma „Krijesnice“ je korištena kao jedan od pet score-ove u filmu „Aleksi“.

Tvrtko Hopek u svojoj dugogodišnjoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela, osvrnuo se na suradnju na filmu;

„Ispunila mi se velika želja. Oduvijek sam želio sudjelovati i napraviti glazbu za film. Umjetnost koja je u službi neke druge umjetnosti. Iako glazba i film idu rukom pod ruku uvijek postoji strah da pjesma neće u potpunosti biti pogođena. Trudio sam se tempom i tekstom opisati osjećaje glavnog lika kojeg igra Goran Marković. Opisati stanje lika u određenoj sredini u određenim okolnostima kroz pjesmu. Goran se s tim igra potpuno neopterećeno i prenosi tu emociju savršeno. Nakon prvog gledanja sam znao da je „ubodeno“ . Kada se sve privede kraju, pogleda se film, skupe i zbroje sva iskustva, osjećaj je fenomenalan. Hvala ti Barbara! Drago mi je da su moje pjesme izabrane za najavu Aleksi“.

 

 

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »