Novosti

Meritas album poput gejzira topi našu svakodnevicu

Objavljeno:

Meritas album poput gejzira topi našu svakodnevicu

Cover: Kreativne ovčice


Album su predstavljale zadnjih nekoliko godina kroz svaku od pjesama koju su objavile, od kojih je prva "Pričaj mi", otvorila poglavlje stvaranja i rada na njemu, te odredila i sam naziv albuma.

Meritas imaju svoj zvuk, svoj film, svoj tempo. One su same svoji skretničari na kolosijecima umjetničkog stvaranja i same određuju svoj pravac.

Dinamične, inteligentno skrojene, pjesme s ovog albuma tako uspješno koncertno vibriraju s publikom. Osjeća se kod autorica koliko su zadovoljne i koliko stoje iza svoga rada. To osjeća i publika, vjerna i uporna, željna.

Njihove pjesme uvijek snažno odjeknu kod publike koja je naučila i navikla na činjenicu da pjesme izlaze kad su spremne, da albumi stižu kad je njima dobar trenutak. Ali nikada prekasno.

I na ovom albumu ističu se njihove kompozicije, melodijske linije koje ih izdvajaju, u njima je ono nešto zanosno uzbudljivo, te Anitine karakteristčne izvrsne interpretacije koje ostaju u pamćenju, zaigrane i zapetljane poput DNK strukture s Merinim baršunom.

Na albumu se nalazi 12 pjesama, od kojih su dvije ogoljene klavirske verzije pjesama, u kojima još izražajnije odzvanjaju njihove interpretacije, te predstavljaju završnicu albuma, a već spomenuta „Pričaj mi“ je odmah nagrađena hitom mjeseca na Hrvatskom radiju u emisiji Music Pub, te je zaslužila i nominaciju za Cesaricu.

„Ova ljubav“ se pak našla na godišnjoj listi najemitiranijih novih pjesama na 9. mjestu i isto tako ukazana joj je čast nominacijom za Cesaricu.

Uslijedile su „Dok čekamo dan“, „Blizu ljubavi“, „Taj dan“, koje su poput lokomotive grabile naprijed ne dopuštajući opuštanje, možda tek u pjesmi „Taj dan“, kojom se u maniri tanga dočekala fantastična vokalna suradnja Borisa Štoka i Meritas na pjesmi „Večer“ koja je potvrdila i nastavila niz uspješnih i sjajnih pjesama na albumu, koje su zaživile i koncertno i u eteru u kojem su Meritas konstantno dobrodošle. Ako su spomenute skladbe gejziri, onda su „Uz mene“ i „U vodi zapisano“ svježina poslije vrućine.

Njihove skladbe pamtimo i dugo nakon što ugasimo radio u autu ili skinemo slušalice jer i dalje odjekuju u nama.

Prije samo mjesec dana predstavile su pjesmu „Sve male opsjene“ koja se u engleskoj verziji (The Device) našla na albumu Voyage Jelene Radan, te s ovom pjesmom najavljuju dugo očekivani izlazak zaokružene priče, album Pričaj mi.

Autorice glazbe svih pjesama su Anita Valo i Meri Jaman, dok Anita potpisuje i aranžmane u suradnji s Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem. Stihove potpisuju Ines Prajo i Arjana Kunštek.

Gostujući glazbenici na albumu su Tin Ostreš, Damir Šomen, Luka Žužić i Ana Stanković.

Fotografije potpisuje Mare Milin koja je od samih početaka vizualizirala cover albuma ovog benda kroz fotografiju, te zadnjih nekoliko godina potpisuje i režiju njihovih spotova koji su prava intimna umjetnička djela.

Dizajn albuma povjeren je Kreativnim ovčicama, kao i nekoliko zadnjih godina, te je za isti zaslužan Vjekoslav Crnojevac.

Novi album Meritas možete kupiti u Menartovom webshopu:

https://www.menartshop.hr/hr/glazba/226158194-meritas-pricaj-mi/

Slušajte ga na svim digitalnim servisima: https://bfan.link/pricaj-mi

 

 

Popis pjesama:

 

 1. Pričaj mi
 2. Ova ljubav
 3. Taj dan
 4. Dok čekamo dan
 5. Večer feat. Boris Štok
 6. Uz mene
 7. Blizu ljubavi
 8. Sve male opsjene
 9. Radi nas
 10. U vodi zapisano
 11. Ova ljubav... piano
 12. Blizu ljubavi...piano

 

 

Vezani sadržaji

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »