Novosti

Stari dom Rajka Suhodolčana!

Objavljeno:

Stari dom Rajka Suhodolčana!

Napokon je pjesma  „Stari dom“, najpoznatijeg zagorskog kantautora - Rajka Suhodolčana, dobila svoj prateći video broj. Pjesma se nalazi na aktualnom kompilacijskom albumu „Moje pjesme“ koji je Rajko predstavio u studenom prošle godine.

Pjesma je to u njegovom prepoznatljivom stilu melodične kajkavske popevke u kojoj izražava puno ljubavi i nostalgije prema rodnom zagorskom kraju,  prekrasnom zelenom biseru lijepe naše kojemu se uvijek iznova vraća i ponovo prepoznaje ljepotu netaknute prirode i dobrih ljudi.

Spot je, pod redateljskom palicom Božidara Horvata, sniman u Lužanima gornjim, slikovitom mjestu na brijegu s kojeg se pruža predivan pogled na Maceljsku goru, Strahinjčicu i velik dio Hrvatskog zagorja.

Dvostruko best of  izdanje Rajka Suhodolčana pod nazivom "Moje pjesme" ukupno sadrži 40 pjesama, a podijeljene su na ZABAVNI i NARODNI CD;

Radeći na osmišljavanju dizajna i sadržaja ove kompilacije, bilo je poprilično teško napraviti izbor pjesama iz moje autorsko-izvođačke kolekcije. Razlog tome je prije svega ograničeni prostor duplog CD-a i činjenica da su meni, kao autoru, sve pjesme podjednako drage i vrijedne. Pa ipak, na kraju smo (moj izdavač MENART i ja), morali odlučiti što ćemo prezentirati u ovom izdanju, a da bude neki podsjetnik i presjek mojeg glazbenog rada u zadnjih dvadesetak godina. Kad se sve zbroji, u konačnici ipak odlučuje publika i slušatelji. Oni imaju svoje subjektivne kriterije i najčešće su oni ti koji presude koja će pjesma živjeti duže ili kraće pa smo se time vodili i u ovom slučaju. Repertoar smo saželi u dva dijela (2 CD-a): narodni i zabavni. Ovdje imamo slučaj da se neki hit singlovi poput: „Pod brajde“ ili „Još jenu putnu“ pojavljuju u dvije varijante, tamburaškoj i zabavnoj - znači na svakom nosaču zvuka je drukčija verzija pošto su se takve već saživjele sa slušateljstvom. Ima jedna pjesma kojoj nisam autor – „Spoved“, ali sam kao član Kvarteta Gubec sudjelovao u njenom stvaranju i ponovnom rođenju. Iako je to stara pjesma otpjevana u puno verzija, ipak je ta naša kvartetovska izvedba postala pravi hit širom Lijepe naše. Ima tu i desetak pjesama koje sam autorski potpisao za druge izvođače u raznim festivalskim izdanjima. Zahvaljujem svim dragim ljudima s kojima sam na bilo koji način surađivao u proteklih dvadesetak i više godina autorskog stvaranja, a posebno svojoj publici, koja me vjerno prati i bez koje sve ovo ne bi imalo smisla.“ – izjavio je Rajko Suhodolčan.

Album „Moje pjesme“ slušajte i na Deezeru:

https://www.deezer.com/en/album/83826562

Vezani sadržaji

  • Newsletter

  • Pratite nas

    Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »