Novosti

U prodaji je kompilacijski CD „Međimurski festival 2022“

Objavljeno:

U prodaji je kompilacijski CD „Međimurski festival 2022“

U Atriju Starog grada Čakovca, večeras, 27.5. u 21 sati održat će se jubilarni, 20. Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“. Tijekom dva desetljeća, ovaj festival postao je brend u domaćoj popularnoj glazbi, ali i prepoznat van granica Hrvatske.

Festival je pod pokroviteljstvom Međimurske županije i grada Čakovca, a vode ga Rajko Dobošić, izvršni direktor, Leonardo Baksa Čeči, umjetnički direktor uz pomoć Roberta Gutermana, tehničkog direktora i Tonija Eterovića, glazbenog producenta festivala. Koncert se izvodi uživo uz voditeljsku palicu Damira Rodigera.

Kao i svake godine, festival prati i festivalsko izdanje na kojem se nalaze sve skladbe koje će se večeras izvesti, a od danas je dostupan i na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/mef-20-godina

Alka Vuica, Đuka Čaić, Lidija Horvat Dunjko & Damiano Roi, Kim Verson, Igor Delač, Dražen Žanko, Etno duo Goga i Željko, Darko Domijan, Zdravko Valentin, Sonja Agata Bišćan, 4Face, Patricija Juračić, Big Block, Kristina Gita Kavran, Miroslav Petrac i Glaž & prijatelji, izvođači su čije ćemo nove izvedbe pratiti uz festivalski orkestar, na dosad najvećoj pozornici.

Nema glazbenika u Međimurju koji ne poznaje bivšeg člana “Demona”, Zorana Grujića Glaža, a ove godine predstavit će se s pjesmom „Labudice tri“

Na ovogodišnji festival stiže i Duka Čaić i to kao debitant. Otpjevat će pjesmu za koju kaže da ju je samo mogao poželjeti. Tandemski duo, Leonardo Baksa Čeči i Toni Eterović, ponudili su mu pjesmu “Duša Međimurska” koju je objeručke prihvatio.

Debitantica na 20. MEF-u je i Patricija Juračić iz Belice. Skladba s kojom će debitirati na Međimurskom festivalu nosi naslov “Međimurska”, a snimila ju je u suradnji s Ivanom Mikulićem i Nevenkom Čuček koja je napisala tekst. U pjesmi koja govori o ljepotama Međimurja, Patricija pjeva na kajkavskom dijalektu i zasigurno će dobiti simpatije gledatelja i slušatelja.

„'Nepokoreni grad' – priča je o nama . Svi smo mi utvrde koje na kraju osvoji ona - Ljubav! Ovo je pjesma o tome“ – kaže autor Srećko Krištofić iz grupe 4FACE. To je bend koji broji dva stalna člana i mnoštvo suradnika, tako da je uvijek iznenađenje tko će se pojaviti u nekom projektu ili na stageu. Stalni članovi benda su Danijel Filo na bas gitari i Srećko Krištofić na gitari. Na pjesmi “Nepokoreni grad”, osim njih dvojice, sudjelovali su još Tamara Korunek -vokal, Hrvoje Krištofić - vokal i Damir Šalajić - bubanj.

Svake godine rado viđen sudionik Međimurskog festivala je fra Miroslav Petrac koji ima suradnju s Kud-om Mihovljan! Nakon nastupa na posljednja tri festivala u Čakovcu, s pravom su ga nazvali dušom od čovjeka. Prošle godine opjevao je Mlin na Muri, a ove godine predstavit će pjesmu “Međimurski kalamper“ za koju je napisao glazbu i tekst.

Prošlogodišnji pobjednici i predstavnici  izvorne kajkavske glazbe, Etno duo Goga i Željko, ove godine donose etno pjesmu “Se kaj je bilo”. Sudionici su brojnih manifestacija kajkavskog kraja u cilju čuvanja glazbene baštine. Osvajači su mnogobrojnih nagrada na festivalima i stalni sudionici Međimurskog festivala, gdje su prošle godine osvojili Grand Prix.

Prošlogodišnja najbolja debitantica, Gita, također nastupa na ovogodišnjem MEF-u i to kao tekstopisac pjesme i glazbe, dok aranžman potpisuje Toni Eterović. Samim nazivom pjesme ”Luda, luda“ šalje poruku kako uživanje omiljene melodije potiče proizvodnju moćnog hormona dopamina, a kao diplomirana terapeutkinja uvijek preporuča. „Slušajte glazbu i plešite. Dobre vibracije izazivaju dobru energiju.“

Sonja Agata Bišćan je hrvatsko - poljska kantautorica i multi- instrumentalistica. Nastupala je dosad na mnogim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Agata je prošle godine svojim nastupom oduševila publiku u Čakovcu, a ove godine nastupit će s pjesmom “Otkad te znam” za koju je napisala tekst i glazbu.

Big Block Band je rock sastav osnovan 2018. godine. Sviraju isključivo svoju autorsku glazbu koja nastaje u vlastitom tonskom studiju. Na Međimurski festival dolaze s pjesmom “To je taj osjećaj” i nadaju se da će ih međimurska publika podržati i prepoznati kao kvalitetan bend.

Još jedno veliko ime ovogodišnji je debitant. Dražen Žanko na Međimurski festival dolazi s pjesmom „Ljubav sama doći neće“, a za ovu pjesmu napisao je glazbu i aranžman, dok je tekst pisala Katarina Fuček.

Legendarni Darko Domijan na MEF dolazi s pjesmom Tomislava Radića “Sanjaj”.

Na festivalu će nastupiti i operna solistica Lidija Horvat Dunjko u duetu sa slovenskim pjevačem Damionom Roi, kojeg će hrvatski gledatelji prepoznati kao finalistu Supertalenta 2019. godine. Naslov njihove pjesme „Forte fortissimo“ kompozitora Tomislava Radića zasigurno će biti istinski glazbeni užitak za sve ljubitelje vrhunske glazbe.

Popis pjesama s albuma:

 1. ALKA VUICA - Ne mislim više na tebe - ljubaznošću Cro rec
 2. ĐUKA ČAIĆ - Duša Međimurska - Arija/ Menart
 3. LIDIJA HORVAT DUNJKO & DAMIANO ROI - Forte fortissimo - Arija/ Menart
 4. KIM VERSON feat. KRISTIAN MAROLT - Korak ispred vremena - ljubaznošću Dallas rec
 5. IGOR DELAČ - Dušo, bori se - ljubaznošću Cro rec
 6. DRAŽEN ŽANKO - Ljubav sama doći neće - Arija/ Menart/ Adria
 7. ETNO DUO GOGA I ŽELJKO - Se kaj je bilo - Arija/ Menart
 8. DARKO DOMIJAN – Sanjaj - Arija / Menart
 9. VALENTIN - Uzmi ili ostavi - ljubaznošću Cro rec
 10. SONJA AGATA BIŠĆAN - Otkad te znam - Arija / Menart
 11. 4FACE - Nepokoreni grad - Arija / Menart
 12. PATRICIJA JURAČIĆ – Međimurska - Arija / Menart
 13. BIG BLOCK - To je taj osjećaj - Arija / Menart
 14. GLAŽ I PRIJATELJI - Labudice tri - Arija / Menart
 15. FRA MIROSLAV PETRAC & KUD MIHOVLJAN - Međimurski kalamper                 Arija / Menart
 16. GITA – Luda, luda - Arija / Menart

 

 

Vezani sadržaji

 • Newsletter

 • Pratite nas

  Pratite nas na našim društvenim mrežama

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »